Collegiale opvang na een schokkende / traumatische gebeurtenis; Peer support

Schrijf je nu in

Wist jij dat je heel snel kunt leren hoe je je collega’s professioneel kunt ondersteunen na het ervaren van en een schokkend of traumatisch incident? Een schokkende gebeurtenis is een incident dat je zodanig aangrijpt dat het je denken en doen minimaal twee dagen beheerst.

Ook beschikbaar als Incompany training

Wist jij dat je heel snel kunt leren hoe je je collega’s professioneel kunt ondersteunen na het ervaren van en een schokkend of traumatisch incident? Een schokkende gebeurtenis is een incident dat je zodanig aangrijpt dat het je denken en doen minimaal twee dagen beheerst. Daarbij kun je denken aan be­dreiging, agressie, maar ook het overlijden van een patiënt of patiëntje. Het is heel normaal dat dit soort incidenten je een tijdje ongewild bezig houden, maar als het langer duurt, kan het problemen opleveren. In deze training leer je wat je wel en niet kunt zeggen of moet doen om je collega hierbij te steunen of op welk moment je moet verwijzen.
In 2 dagdelen heb je dat onder de knie!

Deze training wordt ook wel ‘Peersupport’ genoemd, omdat een support-gesprek altijd plaats vindt tussen mensen die hetzelfde vak uitoefenen.!

Het programma omvat o.a. de volgende onderdelen:

  • Theorie over de impact van een incident
  • Evidence
  • Coping mechanismen
  • 10 stappen
  • Gesprekstechniek
  • 3-gesprekkenmodel

Duur

Deze training beslaat 2 dagdelen, waarvan 1 dagdeel theorie en 1 dagdeel oefenen met een acteur.

Data

Deze training wordt op aanvraag In Company gegeven.

Prijs

Op aanvraag

Locatie

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

 

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Danielle van der Weij