Cursus Informatievoorziening voor zorgadministratie

Schrijf je nu in

Informatie is essentieel voor goede zorg. De zorg maakt een digitale transitie door en de digitalisering van informatie verandert de zorg. Wat is betrouwbare informatie, wat kun je met data en wat betekent dat voor je eigen werk? De cursus ‘Informatievoorziening voor de zorgadministratie’ gaat over het belang van informatievoorziening en de rol van de zorgadministratie hierin.

In deze cursus leer je modellen te gebruiken om te kijken naar de informatievoorziening en informatie- en communicatietechnologie (ICT) van je eigen instelling. Informatievoorziening is niet alleen belangrijk voor goede zorg en de bedrijfsvoering door het management, het is ook essentieel voor samenwerkingen en voor verantwoording naar de maatschappij. Informatievoorziening en ICT zijn in alle bedrijfsprocessen door de organisatie verweven.

Het beroep van zorgadministrateur is in snel tempo aan het veranderen. Wat de ontwikkelingen voor de zorgadministrateur betekenen, theoretische kennis over informatievoorziening, praktische handvaten hoe data te gebruiken is en de toekomst van de informatievoorziening in de zorg, komt tijdens deze cursus aan bod.

Het programma bevat de volgende onderdelen:

  • Wat is informatievoorziening?
  • Hoe gebruik je de zorginformatie (dataset) in de praktijk?
  • Een blik op de toekomst.

Planning

De cursus bestaat uit drie fysieke lesdagen en één online les.

Afronding

Je rondt de cursus af met een praktijkgerichte opdracht. De docent begeleidt je hierbij tijdens de online les.  

Doelgroep 

Medewerkers werkzaam op de afdeling Zorgadministratie van een zorgaanbieder of medewerkers werkzaam bij een zorgaanbieder en die zich willen professionaliseren op het vakgebied van Zorgadministratie.

Duur

3 maanden – 3 fysieke lesdagen, 1 online lesdag

Prijs 2024

€1897,-

Locatie

Medische Faculteit
(gebouw MF)
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Inschrijven

Ben je geïnteresseerd in de cursus Wet- en regelgeving voor zorgadministratie? Stuur dan een e-mail naar: healthinformationmanagement@amsterdamumc.nl.

Vermeld hierbij de volgende gegevens:
-          Voor- en achternaam;
-          Huidige functie;
-          Naam van de organisatie waarvoor je werkzaam bent;
-          Telefoonnummer.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Helpdesk

Heb je een vraag over inschrijven, aanmelden, inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor deze opleiding, dan ga je akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. Je vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Gerda Blom en Demi Tuijp