De-escalerende communicatie, de basis

Schrijf je nu in

Binnen de gezondheidszorg hebben medewerkers steeds vaker te maken met ongewenst gedrag zoals agressie, grensoverschrijdend gedrag en intimidatie of conflicten die kunnen leiden tot agressie of geweld. In deze training leert u diverse vormen van ongewenst gedrag herkennen, krijgt u handvatten aangereikt om met dit gedrag om te gaan en weet u er professioneel naar te handelen.

In deze training gaat u aan de slag met diverse aspecten rondom ongewenst gedrag. Met ervaren trainers en trainingsacteurs gaat u werken aan aspecten die gericht zijn op signalering van ongewenst gedrag. Daarnaast weet u verbaal verschillende gesprekstechnieken toe te passen om eigen grenzen te stellen. U kunt de balans vinden tussen assertief en professioneel handelen. De training bestaat uit een online leerprogramma en een praktijktraining.

De training bestaat uit 1 dagdeel en wordt voorafgegaan door een online leerprogramma.

De volgende inhoud komt aan bod:

  • Herkennen en reageren
  • De-escaleren volgens het ABC-model
  • Effect van grensoverschrijdend en agressief gedrag
  • Voorkomen is beter dan... (hoe doe je dat?)
  • Scholing, intervisie en aandachtsvelders

De theorie wordt afgewisseld met oefeningen tijdens de training in de praktijk, zodat het geleerde direct kan worden toegepast. Tijdens de training worden diverse verbale de-escalatietechnieken geoefend met een acteur.

Doelgroep

Alle medewerkers van Amsterdam UMC die contact hebben met patiënten en/of bezoekers.

Duur

De training duurt 4 uur, van 13.00 - 17.00 uur. De training vindt plaats op locatie VUmc of op locatie AMC. Voorafgaand aan de training doorloopt u een online leerprogramma van 3 uur.

Data

8 mei 2024, locatie AMC
15 mei 2024, locatie VUmc

Prijs

€ 225 voor medewerkers van Amsterdam UMC.

Inschrijving voor medewerkers locatie AMC

Deelnemers locatie AMC kunnen zich inschrijven door eerst op de knop: 'inschrijven' te klikken. Scrol dan naar beneden en klik op: 'geen medewerker VUmc'. Log vervolgens in met je Amsterdam UMC e-mailadres en klik op 'wachtwoord' vergeten. Je ontvangt dan een wachtwoord waarmee je kunt inloggen. Ontvang je geen e-mail met een wachtwoord? Dan ben je nog niet bekend in het systeem en moet je alsnog eerst een account aanmaken. Na inloggen, geef bij het onderdeel 'werkaan: 'ik werk voor een werkgever', vul bij het veld: 'functie/beroep' je personeelsnummer in en vul bij kostenplaats het kostenplaatsnummer van je afdeling in. Na afronding de training wordt je deelname verwerkt in het leerportaal van locatie AMC.

Accreditie

4 punten

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

 

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Danielle van der Weij (locatie VUmc)
Lisa den Boer (locatie AMC)