Doktersassistenten MBO stage/leren BOL

Wil je doktersassistente worden en al werkend en lerend tegelijk iets voor anderen betekenen? Ben je op zoek naar een dynamische werkomgeving waar je elke dag leert? In deze 3-jarige BOL opleiding via ROC van Amsterdam ga je vanaf het tweede jaar school en stage combineren.

Amsterdam UMC, locatie VUmc en AMC, heeft stageplaatsen voor MBO Doktersassistent (BOL) studenten die hoofdzakelijk geplaatst worden op onze Poliklinieken.

Voor meer informatie neem je contact op met het ROC van Amsterdam: Doktersassistent - ROC van Amsterdam.

De stage

Als je wordt toegelaten, bereid je je voor op het specialisme en de bijbehorende ziektebeelden die patiënten kunnen hebben. In de toezeggingsbrief, staan de gegevens van de polikliniek waar je een stageplek krijgt.

Op de website van Amsterdam UMC, locatie VUmc en AMC site vind je informatie over de Poliklinieken. 

En verder:

  • Amsterdam UMC, locatie VUmc heeft een stagereglement;
  • Als boventallige student word je door ons ingeroosterd volgens de roosterregels voor stagiaires;
  • Je krijgt een of meerdere werkbegeleiders toegewezen die je begeleiden, je de weg wijzen en je beoordelen;
  • Je hebt recht op een stagevergoeding, zie salaris/vergoeding.

Deze stage wordt verzorgd door de praktijkopleiding verpleegkunde Amsterdam UMC, locatie VUmc.

Bij de start van de 3-jarige MBO-Doktersassistent BOL opleiding start je met de theoretische basis. Vanaf het tweede jaar van de opleiding start je met een stage van 8 maanden gecombineerd met schooldagen. Je sluit je opleiding af met een diploma van ROC Amsterdam. Hierna maak je kans om te blijven werken bij Amsterdam UMC.

Organisatie

Amsterdam UMC organiseert samen met ROC van Amsterdam, de MBO-opleiding doktersassistent (BOL). Locatie ROC van Amsterdam is gehuisvest op de Laan van Spartaan 2 te Amsterdam en zorgt voor het theoretische deel. Amsterdam UMC, zorgt voor het praktische deel van de opleiding. De docenten van ROC van Amsterdam en de praktijkopleiders van Amsterdam UMC, werken daarbij intensief samen.

Stagiair doktersassistent

Als stagiair (MBO-BOL) heb je recht op een stagevergoeding.In de CAO UMC (Universitaire Medische Centra) staat dat de stagevergoeding €344 bruto per maand bedraagt bij een fulltime stage van langer dan 1 maand (m.i.v. aug. 2017). Deze vergoeding wordt geacht tevens alle eventuele onkosten (waaronder ook reiskosten) te dekken.

Startdatum

De opleiding start jaarlijks in september.

Open dagen ROC TOP

  • Je bent in het bezit van minimaal een VMBO-TL diploma;
  • Je spreek- en taalvaardigheden van de Nederlandse taal voldoet aan het niveau van certificaat NT2, staatsprogramma II of vergelijkbaar certificaat NT2 gevolgd aan een ROC;
  • Motivatie, je hebt duidelijk voor ogen waarom je de opleiding tot doktersassistent wilt volgen;
  • Een betrokken en zorgvuldige houding, daarnaast ben je begripvol;
  • Verantwoordelijkheid die je neemt voor je eigen leerproces;
  • Voorkeur gaat uit naar kandidaten uit de regio.

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor deze opleiding, ga je akkoord met de algemene voorwaarden Amstel Academie. Je vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Carla Noom
(Recruitment adviseur P&O)