Glucosemeter – Accu Chek Inform II

Als verpleegkundige of verzorgende moet je vaak het glucosegehalte bij patiënten meten. In deze e-learning leer je hoe de glucosemeter Accu-Chek Inform II werkt en hoe je dit apparaat gebruikt.

In deze training staat de glucosemeter Accu-Chek Inform II centraal. Een glucosemeter is een apparaat waarmee het glucosegehalte van de patiënt wordt gemeten. In deze training komt aan bod hoe de glucosemeter Accu-Chek Inform II werkt, uit welke onderdelen deze glucosemeter bestaat en in welke situaties dit apparaat wordt gebruikt.

De training bestaat uit onderwerpen als:

  • Algemene opstelling
  • In bedrijf stellen en voorbereiden
  • Glucose meten en extra functies
  • Storingen en onderhoud

In de training wordt uitgelegd hoe je een controlemeting uitvoert, een patiëntenmeting uitvoert en de resultaten kan bekijken. Er is extra aandacht voor hygiënisch en veilig werken, om zodoende tot een betrouwbare uitslag te komen. Ook wordt uitgelegd hoe je bloed verkrijgt uit een vingerprik en hoe de resultaten naar een Laboratorium Uitslagensysteem worden verzonden. Tevens wordt uitgelegd wat je moet doen bij storingen en hoe deze glucosemeter moet worden gereinigd en onderhouden.    

De training bevat een toets bestaande uit tien vragen. Deze toets bestaat uit meerkeuzevragen over het gebruik van de glucosemeter en een aantal vragen over de bediening van de glucosemeter (simulatie van het gebruik).

Doelgroep

De e-learning training voor deze glucosemeter is bedoeld voor iedereen die met de Accu-Chek Inform II werkt of gaat werken, zoals verpleegkundigen en verzorgenden.

Kosten

Voor VUmc-medewerkers € 15,50 
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag betaald moet worden uit het afdelingsbudget of dat u via iDeal het bedrag zelf voorschiet om later te laten vergoeden uit uw persoonlijk budget. U dient vooraf met uw leidinggevende te overleggen over de aanschaf van één van deze producten en de financiering daarvan.  

Voor klanten van VUmc Academie € 26,00
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag in rekening gebracht kan worden aan uw instelling of dat u via iDeal het bedrag zelf betaald.

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser, zoals Internet Explorer, en een Flashplayer. De handleiding over inloggen kunt u downloaden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

VUmc Academie