Intramusculair injecteren (ZKH) - SDB

Met een injectie kunnen medicamenten via een injectiespuit worden toegediend. Een veel voorkomende manier is de intramusculaire injectie: in een spier. Injecteren valt onder de voorbehouden handelingen volgens de Wet BIG.  Na het doorlopen van de e-learning kan de deelnemer de theorie rondom de indicaties, voorbereiding, uitvoering en nazorg van een intramusculaire injectie benoemen. 

In de e-learning wordt de handeling stap voor stap in deelvaardigheden uitgelegd, ondersteund met film, animaties en foto’s. Onderwerpen die hierin worden doorlopen: relevante anatomie, indicatie, complicaties, risico’s en contra-indicaties, materiaalkeuze, locatie bepalen, gereedmaken injectiespuit, injectietechnieken. De e-learning sluit af met een toets.

Doelgroep

Verpleegkundigen, verzorgenden (IG), doktersassistenten en praktijkondersteuners.

Doorlooptijd

Ca. 2 uur

Kosten

Medewerker VUmc: € 27,50  
Geen medewerker VUmc: € 42,50

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser. Meer informatie hierover kunt u lezen in het bestand "Inloggen bij de digitale leeromgeving van de VUmc Academie.pdf".

Helpdesk

Bij problemen met inschrijven kunt u een e-mail sturen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Anneke van Dijk