Intraveneuze toediening

De e-learning ‘Intraveneuze toediening’ leert je hoe je vloeistoffen moet toedienen in de veneuze circulatie. Het toedienen van vloeistoffen direct in de bloedbaan is ingrijpend en kan risico’s voor de patiënt met zich meebrengen. Daarom is de juiste kennis van belang. Deze e-learning is ontwikkeld voor Medisch personeel, ziekenhuis medewerkers, verpleegkundige, verzorgende en iedereen die intraveneus doseren toepast.

Onder intraveneuze (IV) toediening verstaan we het toedienen van vloeistoffen in de veneuze circulatie. Het toedienen van vloeistoffen direct in de bloedbaan is ingrijpend en kan risico’s voor de patiënt met zich meebrengen. De intraveneuze toediening is daarom een Risicovolle Voorbehouden Handeling (Wet BIG).

Het theoriegedeelte is opgebouwd uit de onderdelen Inleiding, Voorbereiding, Uitvoering en Nazorg. De Inleiding behandelt de verschillende vloeistoffen die kunnen worden toegediend, zoals vocht, voeding, medicatie en bloed. Tot slot worden indicaties, contra-indicaties, risico’s en complicaties behandeld. De Voorbereiding heeft betrekking op het zelf prepareren van intraveneuze medicatie. In de uitvoering komen de stappen aan bod voor het veilig toedienen van een intraveneuze medicatie, toedienmethoden en toepassingen in bepaalde situaties. Ook leer je de verschillende manieren van toediening, bijvoorbeeld via de hoofdlijn, zijlijn en bijspuitpunt. In de nazorg ligt het accent op observatie en rapportage. 

Het oefengedeelte bestaat uit een diagnostische toets, waarmee je je opgedane kennis kan toetsen. Mocht deze nog niet voldoende zijn, dan kan je kiezen voor een herhalingstoets.

Doelgroep

Medisch personeel, ziekenhuis medewerkers, verpleegkundige, verzorgende en iedereen die intraveneus doseren toepast.

Kosten

Voor VUmc Medewerkers € 15,50
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag betaald moet worden uit het afdelingsbudget of dat u via iDeal het bedrag zelf voorschiet om later te laten vergoeden uit uw persoonlijk budget. U dient vooraf met uw leidinggevende te overleggen over de aanschaf van één van deze producten en de financiering daarvan.  

Voor Klanten van VUmc Academie € 26,00 
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag in rekening gebracht kan worden aan uw instelling of dat u via iDeal het bedrag zelf betaald.

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser, zoals Internet Explorer, en een Flashplayer. De handleiding over inloggen kunt u downloaden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

VUmc Academie