Jobmarketing

Schrijf je nu in

Solliciteren draait steeds meer om 'het zich kunnen presenteren op de arbeidsmarkt'. In de cursus Jobmarketing leert u een nieuwe manier van solliciteren. De nadruk ligt op uw persoonlijke presentatie. Door middel van feedback van uw medecursisten en activerende opdrachten leert u zich beter te presenteren en krijgt u inzicht in uw kwaliteiten. Ook het schrijven van een goede sollicitatiebrief komt aan bod. Na het volgen van de training Jobmarketing heeft u een goed beeld van uw kwaliteiten en motivatie. Daarnaast leert u zich beter te presenteren bij een sollicitatiegesprek en weet u uw netwerk effectief in te zetten bij het solliciteren.

De training geeft antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe ziet mijn arbeidsmarkt er uit ?
  • Hoe vind ik mijn weg op de arbeidsmarkt?
  • Hoe kan ik mijn kansen op het vinden van een andere baan vergroten?
  • Hoe verzorg ik mijn persoonlijke presentatie?
  • Hoe belangrijk is dat eigenlijk?
  • Hoe zet ik mijn netwerk in?
  • Hoe schrijf ik een duidelijke en uitnodigende sollicitatiebrief met Curriculum Vitae?
  • Hoe presenteer ik mezelf succesvol in een sollicitatiegesprek?

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch

Solliciteren draait steeds meer om 'het zich kunnen presenteren op de arbeidsmarkt'. Hier zal dan ook de nadruk van de training op liggen.

De onderwerpen

De training bestaat uit vier dagdelen, waarin gewerkt wordt aan uw persoonlijke presentatie op de arbeidsmarkt en hoe u de arbeidsmarkt kunt benaderen om die ene droombaan te vinden.

Dagdeel 1:     Arbeidsmarktbenadering
Wat is jouw waarde op de arbeidsmarkt? Met welke trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt dien je rekening te houden?  Hoe vind je de baan die bij je past?

Dagdeel 2:     Personal Branding & netwerken
Wat heb de arbeidsmarkt te bieden? Wie ben jij als product op de arbeidsmarkt? Hoe presenteer jij jezelf op de arbeidsmarkt?

Dagdeel 3:     Benadering van de arbeidsmarkt
Hoe solliciteer jij? Hoe ziet je cv en brief eruit? Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek?

Dagdeel 4:     Social Media & LinkedIn
Welke Sociale media zijn er en welke kun je inzetten om je kansen te vergroten? Hoe kun je gebruik maken van LinkedIn?

Afwisseling van theorie en oefening in de praktijk staat centraal in de training. De trainers en de groep bespreken de oefeningen met u na. U krijgt feedback, tips en handvatten ter verbetering van uw presentatie.

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die antwoord wil op bovenstaande vragen. We zullen daarbij vooral in gaan op de 'nieuwe manier van solliciteren'. Dat wil zeggen: het in kaart brengen van de eigen persoonlijke arbeidsmarkt en hoe u uzelf kunt presenteren op deze arbeidsmarkt. De training biedt concrete handvatten, maar appelleert ook aan eigen inbreng van de deelnemer. Door activerende opdrachten op het gebied van relatiebeheer, sollicitatievaardigheden, netwerkinventarisatie, actieplanning, feedback, tips en uitwisseling, wordt de deelnemer vanuit een coachende werkvorm op weg geholpen. Hierbij wordt een actieve bijdrage vanuit de deelnemer gevraagd.

Deelnemers

Maximaal 12

Prijs

Deze training is kosteloos voor VUmc deelnemers.

Data

Dagdeel 1; Arbeidsmarktinformatie
Data volgt

Dagdeel 2; Personal Branding & Netwerken
Data volgt

Dagdeel 3; Benadering van de Arbeidsmarkt
Data volgt

Dagdeel 4; Social Media & LinkedIn
Data volgt

Duur

Iedere workshop duurt 1 dagdeel (09.00 - 13.00 uur)

Oriënterend gesprek

De training wordt voorafgegaan door een oriënterend gesprek met een loopbaanadviseur. Het doel daarvan is om uw vragen helder te krijgen en om te bekijken of de training bij u past. Op basis hiervan wordt een brief gemaakt, waarin alle afspraken staan. Voor meer informatie kunt u mailen naar: carrierecentrum@vumc.nl

Inschrijven

Na het oriënterende gesprek kunt u zich laten inschrijven voor deelname aan de training. Hiervoor kunt u een e-mail sturen naar vumcacademie@vumc.nl

Helpdesk

Heeft u vragen over inschrijven, aanmelden, inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Carrierecentrum VUmc