Klinisch redeneren voor verpleegkundig specialisten

Deze training is speciaal voor verpleegkundig specialisten en physician assistants. Tijdens de training oefenen we het klinisch redeneren aan de hand van casuïstiek uit diverse werkvelden.

In deze training wordt aan de hand van interactieve sessies het klinisch redeneren geoefend. IJbelien Jungen neemt met u alle stappen door die klinisch redeneren behelst. Zij verzorgt al meerdere jaren de lessen klinisch redeneren en steunt de vakinhoudelijke ontwikkeling van verpleegkundig specialisten. 

IJbelien Jungen studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Voor het behalen van haar artsexamen was zij al als docent geneeskunde verbonden aan de opleiding tot verpleegkundige. Als docent geneeskunde, opleidingscoördinator en ontwikkelaar was zij vervolgens verbonden aan verschillende hogescholen en specialistische vervolgopleidingen.

U leert hoe u klinisch redeneren kunt toepassen en hoe u een besluit kunt verantwoorden op basis van klinisch redeneren.

Doelen

  • U kunt uw handelen verantwoorden op basis van klinisch redeneren
  • U kunt op basis van de gegevens uit de anamnese en het lichamelijk onderzoek, voorstellen doen voor aanvullend onderzoek en deze interpreteren
  • U kunt onderbouwd voorstellen doen voor een behandelbeleid
  • U heeft voldoende kennis van indicatie, werking en bijwerking van farmaca en bent in staat een patiënt op een correcte wijze voor te lichten

Doelgroep

Verpleegkundig specialisten en physician assistants

Duur

Drie sessies, van 15.00 tot 18.00 uur.
De bijeenkomsten zijn los geaccrediteerd.

Data

16 mei 2024
6 juni 2024
27 juni 2024

Prijs

€ 250,00 voor medewerkers van Amsterdam UMC.
Let op: Ben je medewerker van locatie AMC?
Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 300,00 voor niet Amsterdam UMC medewerkers.

Accreditatie

Deze bijscholing is geaccrediteerd bij het register voor verpleegkundig specialisten.

Locatie

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Angelique Bremer - Cornet

Ook interessant?

  1. Als verpleegkundige hebt u in de dagelijkse beroepspraktijk met allerlei zorgsituaties te maken en...
    Bekijk