Leergang De kunst van het loslaten

Schrijf je nu in

Ben je projectleider, manager, adviseur, trainer of coach in de gezondheidszorg? Dan heb je waarschijnlijk regelmatig te maken met veranderingen in je organisatie waaraan jij richting geeft. Hoe ingewikkelder en hoe meer verantwoordelijkheden je krijgt, hoe zoekender je je kan voelen. Hoe houd je je hoofd koel en houd je focus? Hoe geef je vorm aan complexe veranderingsprocessen? Hoe balanceer je je werk- en privé en zorg je dat je trouw blijft aan wat jij écht belangrijk vindt in je leven?

In een kleine groep van maximaal 12 deelnemers leren professionals uit de gezondheidszorg om te gaan met toenemende verantwoordelijkheden en werkdruk en hoe ze authentiek leiding kunnen geven aan veranderingen in hun organisatie en hun leven.

Onder deskundige en persoonlijke begeleiding van trainers Inez Dirkzwager en Stephanie van Item-Bakker en met hulp van inspirerende workshops begeleid door gasten, doorloop je in de leergang het Theory U-model van Otto Scharmer. In vier modules, elk twee dagen met overnachting in conferentiecentrum en voormalig klooster Samaya, plus coachingsgesprekken en intervisiebijeenkomsten, word je uitgedaagd je grenzen te verleggen en jezelf goed in de spiegel te bekijken. Je krijgt meer inzicht in je eigen denken en handelen, en samen met de andere deelnemers maak je praktische vertaalslagen naar de werkvloer en je privéleven. Je ontdekt waar het uiteindelijk om draait in grote veranderingsprocessen: de kunst van het loslaten.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

Intakegesprek

Voorafgaand aan de start van de leergang vindt een vrijblijvend oriënterend gesprek plaats waaruit blijkt of de leergang aansluit bij je wensen en verwachtingen.

Het programma is gericht op:

  • een aanwezige bewuste houding met een open mind, open hart en open wil
  • een groter gevoel van vrijheid en ruimte om in situaties die uitdagen te handelen vanuit een sterke verbinding met jezelf en met de mensen om je heen.
  • het doorzien en begrijpen van de persoonlijke ontwikkeling, kwaliteiten, patronen, overtuigingen en aannames
  • de keuze kunnen maken deze te versterken of los te laten

Programma op hoofdlijnen per blok

  • Blok 1: Fundament en kaders en eerste stap hoe word je wie je bent: zelfonderzoek
  • Blok 2: Oordelen, verwachtingen van buitenaf: waarnemen vanuit open mind
  • Blok 3: Verbinding vanuit autonomie: de wisselwerking tussen individu en collectief vanuit open hart
  • Blok 4: Loslaten en laten ontstaan; essentie en balans; vanuit open wil

Inspirerende gasttrainers

In drie blokken komen inspirerende gasttrainers die je, ieder op hun eigen wijze, uitdagen en laten leren.

Slow learning groep

In het eerste blok vormen de deelnemers slow learning groepjes van 3-4 personen, die tussen de blokken minstens één keer bij elkaar komen.

Coachgesprek

Tijdens de leergang is er ruimte voor twee individuele coachgesprekken.

De eerstvolgende leergang start in november 2024 en eindigt in mei 2025. Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Neem dan contact op met via dekunstvanhetloslaten@amsterdamumc.nl voor een persoonlijke kennismaking met Inez of Stéphanie.

Doelgroep

Mensen die benieuwd zijn naar het ontdekken en ontwikkelen van meerdere kanten in zichzelf. Mensen die het gevoel hebben: “er zit meer potentie in mij, ik ben nieuwsgierig hiernaar en benieuwd hoe het anders, vrijer kan”. Die vanuit hun persoonlijke missie op meer authentieke wijze impact willen hebben en van betekenis kunnen zijn in hun leven en werk.

De leergang is met name geschikt voor projectleiders, managers, stafadviseurs, trainer, coaches, mensen die een vertaalslag willen maken naar het werk.

Duur

Vier blokken van 2 dagen met een avondprogramma en overnachting op de eerste dag van elk blok.

Data

Blok 1: 14 en 15 november 2024
Blok 2: 7 en 8 januari 2025
Blok 3: 3 en 4 maart 2025
Blok 4: 14 en 15 mei 2025

Prijs

€ 5.250,- voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 6.300,- voor niet-Amsterdam UMC medewerkers.

Het cursusbedrag kan in twee termijnen worden betaald. Neem voordat u zich inschrijft contact op met ons op als u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid. Telefoonnummer 020-4442876.

Locatie

Conferentiecentrum Samaya
Hollendewagenweg 20
3985 SG Werkhoven

Conferentiecentrum Samaya is een sfeervol oud klooster met een prachtig grote tuin.

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden, inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Persoonlijke ontwikkeling is een voortdurend proces waarvan ik graag getuige ben. Mensen in beweging helpen is mijn grootste uitdaging. Het is mijn ambitie om mensen in organisaties te helpen ontwikkelen en groeien. Want ook in de maatschappij zijn er grote veranderingen gaande die impact hebben op organisaties en de opgaven waarvoor we gesteld zijn. Deze ontwikkelingen doen een beroep op authentiek leiderschap. Dat is waar we in deze leergang aan werken. Het faciliteren van veranderingen begint met het bewustzijn van jezelf.

De leergang “Kunst van het loslaten” heeft mij als deelnemer veel geleerd over mijzelf en hoe mij te positioneren in een veranderende organisatie. Nu werk ik met veel plezier samen met Inez als trainer voor deze mooie leergang.

Wat kan je van mij verwachten?
• Rust en aandacht
• Eerlijkheid en betrouwbaarheid
• Openheid en nieuwsgierigheid

Als trainer, coach was ik vele jaren betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van leiderschapsleergangen van Amsterdam UMC. Met veel plezier beperk ik mij nu tot coaching en het doorontwikkelen en uitvoeren van ‘ De Kunst van het loslaten’.

Het gaat mij om het stimuleren van (on)bewust potentieel. Bewustwording van wie je kunt en wilt zijn en wat je hierin tegenhoudt. Het tegenkomen van overtuigingen, de invloed hiervan zien en doorzien, zodat je keuze hebt en kans krijgt om los te laten. Ruimte te creëren voor de natuurlijke ontwikkeling van wat wil gebeuren; van wat van binnen naar buiten wil komen. Dit alles vanuit een open, vriendelijke, onderzoekende, prikkelende houding. Met oefeningen waarin je bewustzijn versterkt wordt.

Ik geloof dat als we het beste geven van onszelf, het de verandering die we voor ogen hebben ten goede komt.

Intakegesprek

Voorafgaand aan de leergang vindt een intakegesprek plaats. Neem hiervoor contact op met: Stéphanie van Item-Bakker sma.bakker@amsterdamumc.nl of Inez Dirkzwager i.Dirkzwager@amsterdamumc.nl.

LET OP! Voor kleine zelfstandigen, ZZP-ers en particuliere deelnemers:

  • Je dient op het registratieformulier bij 'Ik werk voor (instelling)' Zelfstandig ondernemer te selecteren
  • Je vinkt onderaan het vakje aan 'De rekening kan verstuurd worden naar mijn werkgever'  en je vult het juiste factuuradres in

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor deze opleiding, dan ga je akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. Je vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Inez Dirkzwager of Stéphanie van Item-Bakker