Leerwerkplaats op een verpleegafdeling

Schrijf je nu in

Een leerwerkplaats draagt bij aan de opleidingscapaciteit van een verpleegafdeling en versterking van het leerklimaat, zowel voor studenten als voor het vaste personeel. Amsterdam UMC Academie is deskundig op het gebied van opleiden en het opzetten van leerwerkplaatsen. Deze deskundigheid delen wij graag met u.

Met de implementatie van een leerwerkplaats kiest u voor een behoorlijke verandering van de afdelingscultuur. Naast patiëntenzorg wordt ook leren en ontwikkelen op de werkplek belangrijk. Dit heeft impact op alle bij het zorgproces betrokken medewerkers en op de organisatie. Op de leerwerkplaats worden leersituaties gecreëerd, gesprekken over leren en ontwikkelen gevoerd en de medewerkers gaan reflecteren. Dat kost tijd en vraagt zowel van hoofden, seniors en praktijkopleiders als van de medewerkers ‘op de vloer’ inzet en nieuwe vaardigheden. Dan is het prettig om ondersteuning te krijgen van een ervaren opleider die vanaf het begin betrokken is en de ontwikkeling van de leerplaats helpt vorm te geven.

Samen met u bedenken wij wat nodig is om een leerwerkplaats op uw afdeling op te zetten. Het programma kan variëren van een introductie of eenmalige training tot een langdurig traject. Wat het ook wordt, er is in ieder geval aandacht voor de positionering van de senior en praktijkopleider.

Doelgroep 

Leidinggevenden en praktijkopleiders Amsterdam UMC en andere ziekenhuizen. 

Aanmelden

Wij gaan graag (vrijblijvend) in gesprek over wat de inrichting van een leerwerkplaats voor uw afdeling kan betekenen en wat daarvoor nodig is.

Data

In overleg.

Prijs

Op aanvraag.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Marcel Bruist

Ook interessant?

  1. Training

    Werkbegeleiding

    Wil je in één dag tot de kern van een optimale begeleiding van zorgstudenten komen? Volg dan onze...
    Bekijk
  2. Een goede begeleiding tijdens de stage is essentieel voor een student in de zorg. De werkbegeleider...
    Bekijk