Lichamelijk onderzoek voor verpleegkundig specialisten

Naast anamnese bestaat de basis van diagnostiek uit goed lichamelijk onderzoek. Deze praktijkgerichte training frist je kennis van de anatomie en fysiologie in korte tijd op en stelt je in de gelegenheid om de diverse technieken weer te oefenen.

Deze interactieve training helpt je om op gestandaardiseerde wijze een gedegen lichamelijk onderzoek uit te voeren. Het doen van lichamelijk onderzoek zorgt ervoor dat je op verantwoorde wijze tot je diagnostiek kunt komen. Je leert diverse technieken toepassen en de zorgvrager op een correcte wijze te bevragen en instrueren.

Het uitvoeren van goed lichamelijk onderzoek vereist oefening. Dat is ook precies wat je in deze training van een dagdeel veelvuldig doet. Je beoefent het uitvoeren van de diverse onderdelen van het lichamelijk onderzoek op elkaar en trainingsfantomen. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Thoraxonderzoek (hart- & longgeluiden)
  • Buikonderzoek (inspectie, auscultatie, percussie, palpatie)
  • Hoofd/hals onderzoek
  • Neurologie onderzoek
  • Onderzoek van het bewegingsapparaat

Doelgroep

Afgestudeerde verpleegkundig specialisten.

Duur

4 uur (08.30-12.30 uur)

Data

27 februari 2024

Prijs 2024

€ 167,00 voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 200,00 voor niet Amsterdam UMC medewerkers.

Accreditatie

VUmc Academie is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister voor specialisten.

Locatie

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Angelique Bremer - Cornet