Mindfulness: mentaal fit op de werkvloer

Schrijf je nu in

Een praktische en effectieve methode voor stressreductie. Je bent bezig met je werk maar intussen dwalen je gedachten af naar het vervelende gesprek dat je gisteren hebt gevoerd, naar de telefoontjes die je nog moet plegen, naar… Herkenbaar? Dan is de mindfulnesstraining wellicht iets voor jou. 

Als je er niet volledig bij bent met je aandacht, werk je ongetwijfeld minder effectief en efficiënt dan je zou willen. Daarnaast kan het (on)bewust zorgen voor onnodige extra spanning, piekeren en concentratieverlies.

Mindfulness staat voor doelbewust -met een open blik en zonder oordelen- aandacht geven aan, en volledig gewaar te zijn van de ervaring van het huidige moment. Mindfulness leert je meer in het hier en nu te leven. Bewust en aandachtig leven maakt het leven interessanter, levendiger en plezieriger. In deze training reiken we je handvatten aan voor een betere balans. Ook bij stressvolle en moeilijke ervaringen. Je leert om te gaan met stressvolle situaties en jouw aandacht meer op het moment te richten. Hierdoor werk je met meer voldoening en plezier.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

De mindfulnesstraining bestaat uit een combinatie van oosterse meditatietechnieken en westerse psychologische kennis.

De training is praktisch toepasbaar en bevat de volgende onderdelen:

-         Begeleide aandacht/meditatieoefeningen

-         Eenvoudige bewegingsoefeningen

-         Oefeningen om het bewustzijn op de werkvloer te vergroten

-         Oefeningen gericht op het anders omgaan met werkstress en vermoeidheid

-         Uitleg over de samenhang van werkstress en negatief denken

-         Uitwisselen van ervaringen in een groep

Duur

8 bijeenkomsten

Data 2024

De data voor 2024 zijn nog niet bekend. Als de data bekend zijn, kunt u dit hier terug lezen.

Prijs  en inschrijving

€ 495 voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 625 voor niet-Amsterdam UMC medewerkers.

Na de inschrijving krijgt u voorafgaand aan de bijeenkomsten een uitnodiging via Zoom/Teams van de trainer Stéphanie van Item-Bakker voor een kennismakingsgesprek.

Plaats

Nog niet bekend

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

LET OP: Voor kleine zelfstandigen, ZZP-ers

U dient op het registratieformulier bij 'Ik werk voor (instelling)' Zelfstandig ondernemer te selecteren;   1. U heeft de mogelijkheid om te betalen middels een factuur, door een volledig factuuradres, BTW- en KVK nummer in te vullen bij uw registratie.

Meer informatie? Vraag het aan

Stéphanie van Item-Bakker