Mindfulness: mentaal fit op de werkvloer

Schrijf je nu in

Een praktische en effectieve methode voor stressreductie. Je bent bezig met je werk maar intussen dwalen je gedachten af naar het vervelende gesprek dat je gisteren hebt gevoerd, naar de telefoontjes die je nog moet plegen, naar… Herkenbaar? Dan is de mindfulnesstraining wellicht iets voor jou. 

Als je er niet volledig bij bent met je aandacht, werk je ongetwijfeld minder effectief en efficiënt dan je zou willen. Daarnaast kan het (on)bewust zorgen voor onnodige extra spanning, piekeren en concentratieverlies.

Mindfulness staat voor doelbewust -met een open blik en zonder oordelen- aandacht geven aan, en volledig gewaar te zijn van de ervaring van het huidige moment. Mindfulness leert je meer in het hier en nu te leven. Bewust en aandachtig leven maakt het leven interessanter, levendiger en plezieriger. In deze training reiken we je handvatten aan voor een betere balans. Ook bij stressvolle en moeilijke ervaringen. Je leert om te gaan met stressvolle situaties en jouw aandacht meer op het moment te richten. Hierdoor werk je met meer voldoening en plezier.

De mindfulnesstraining bestaat uit een combinatie van oosterse meditatietechnieken en westerse psychologische kennis.

De training is praktisch toepasbaar en bevat de volgende onderdelen:

-         Begeleide aandacht/meditatieoefeningen
-         Eenvoudige bewegingsoefeningen
-         Oefeningen om het bewustzijn op de werkvloer te vergroten
-         Oefeningen gericht op het anders omgaan met werkstress en vermoeidheid
-         Uitleg over de samenhang van werkstress en negatief denken
-         Uitwisselen van ervaringen in een groep

Duur

8 bijeenkomsten, een korte stiltedag en een terugkombijeenkomst na een maand.

Data

Alle bijeenkomsten zijn van 09.30-12.00 met uitzondering van een langere sessie op 20 oktober i.v.m. stilteochtend. De bijeenkomsten vinden plaats op 1, 8, 15, 21 (maandag) , 29 september, 6, 20 (graag tot 14 uur stilteochtend), 27 oktober, 4 november (woensdag) en 15 december.

Prijs  en inschrijving

€ 550 voor UMC deelnemers (VUmc en AMC medewerkers)
AMC medewerkers kunnen zich via de knop: geen medewerker VUmc inschrijven. Kies voor betaling: stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training. € 50,- euro wordt dan verrekend.
€ 600 voor externe deelnemers

Plaats

Centrum voor Mindfulness Raadhuisstraat 15 1016 DB Amsterdam

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

LET OP: Voor kleine zelfstandigen, ZZP-ers

U dient op het registratieformulier bij 'Ik werk voor (instelling)' Zelfstandig ondernemer te selecteren;  
1. U heeft de mogelijkheid om te betalen middels een factuur, door een volledig factuuradres, BTW- en KVK nummer in te vullen bij uw registratie.

Meer informatie? Vraag het aan

Inez Dirkzwager