MRI-Top

Schrijf je nu in

De snelle ontwikkeling van de MRI-techniek maakt het noodzakelijk om je scholing bij te houden. Als MRI-laborant moet je voldoende kennis en vaardigheden bezitten om een optimaal onderzoek te verrichten. De MRI-Top opleiding biedt daarom een brede technische achtergrond én medisch-pathologische kennis. Door middel van praktijkopdrachten en casuïstiek leer je die kennis toe te passen in de praktijk. Na de opleiding kun je zelfstandig in niet gestandaardiseerde beroepssituaties werken.

Als MRI-laborant moet je voldoende kennis en vaardigheden bezitten om een optimaal onderzoek te verrichten. De MRI-TOP opleiding biedt daarom een brede technische achtergrond én medisch-pathologische kennis. Door middel van praktijkopdrachten en casuïstiek leer je die kennis toe te passen in de praktijk. Na de opleiding kun je zelfstandig in niet gestandaardiseerde beroepssituaties werken. Je kunt afwegingen maken over de keuze van een protocol en de opnametechniek aanpassen aan de situatie van de patiënt. Je kunt contra-indicaties en artefacten analyseren en oplossen.

De opleiding bestaat uit 8 blokken van 2 lesdagen en een praktijkdag. Tijdens een blok van twee aaneengesloten lesdagen staat telkens een ander thema centraal, zoals MRI-abdomen of MRI-angiografie.

Een lesdag start met een verdieping van MRI-fysica, gevolgd door een les over de anatomie of pathologie van het betreffende thema. In het skillslab ga je vervolgens zelf aan de slag. Hier staan talloze MRI-onderzoeken tot je beschikking waarmee je werkt aan opdrachten waarin beeldherkenning en techniek samenkomen. De dag wordt afgesloten met de les 'toegepaste techniek' waarin je leert om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen.

De lesdagen volg je bij VUmc Amstel Academie. Werken aan de praktijkopdrachten doe je in het ziekenhuis waar je werkt.

Doelgroep

Radiodiagnostisch laborant die enige ervaring heeft op een MRI-modaliteit.

Data

De lesdagen vinden plaats op maandag en dinsdag. De praktijkdag vindt plaats op een zaterdag (in overleg).

 • 9 + 10 september 2019 (Knie)
 • 14 + 15 oktober 2019 (Schouder)
 • 11 + 12 november 2019 (Wervelkolom)
 • 2 + 3 december 2019 (Wekedelen)
 • 6 + 7  januari 2020 (Hersenen)
 • 3 + 4 februari 2020 (Angiografie)
 • 7 of 14 maart 2020 (Praktijkdag)
 • 6 + 7 april 2020 (Abdomen)
 • 4 + 5 mei 2020 (Cardio)
 • 15 juni 2020 (examen)

Lesdagen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Accreditatie

De opleiding is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici).

Digitale leeromgeving

Bij de MRI-TOP opleiding  wordt gebruik gemaakt van een digitaal platform; Fronter. Dit is de elektronische leeromgeving van VUmc Amstel Academie en biedt digitale ondersteuning bij het leerproces. De inloggegevens worden verstrekt door VUmc Amstel Academie.

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden van VUmc Amstel Academie.

Toelating

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding beschik je over een afgeronde opleiding tot radiodiagnostisch laborant. Je hebt enige ervaring op een MRI-modaliteit.

Meer informatie? Vraag het aan

Andrea Cristiano

Misschien ook interessant?

 1. Deze Engelstalige minor richt zich op medisch wetenschappelijke verdieping en verbreding en daarmee...
  Bekijk
 2. Ben je een talentvolle student met een afgeronde bacheloropleiding en interesse in en ervaring met...
  Bekijk
 3. De masteropleiding Epidemiologie richt zich op professionals en onderzoekers (waaronder promovendi)...
  Bekijk
 4. The Master Cardiovascular Research offers you a challenging two year programme with a high degree a...
  Bekijk