MRi-Top

De snelle ontwikkeling van de MRi-techniek maakt het noodzakelijk om je scholing bij te houden. Als MRi-laborant moet je voldoende kennis en vaardigheden bezitten om een optimaal onderzoek te verrichten.

De MRi-Top-opleiding biedt een brede technische achtergrond en medisch pathologische kennis. Aan de hand van praktijkopdrachten en casuïstiek leer je die kennis toe te passen in de praktijk.

Na de opleiding kun je zelfstandig in niet gestandaardiseerde beroepssituaties werken. Je kunt afwegingen maken over de keuze van een protocol en de opnametechniek aanpassen aan de situatie van de patiënt. Je kunt contra-indicaties en artefacten analyseren en oplossen.

De opleiding bestaat uit 8 blokken van 2 lesdagen en een praktijkdag. Tijdens een blok van twee aaneengesloten lesdagen staat telkens een ander thema centraal, zoals MRi-abdomen of MRi-angiografie.

Ieder onderwijsblok start met een les over de anatomie van het betreffende thema, een les verdieping van MRi-fysica en eindigt in het skills lab (dag 1). Het onderwijsblok wordt afgesloten met een les over de pathologie van het betreffende thema, een les 'toegepaste techniek' en ook deze dag eindigt in het Skills Lab (dag 2). In de les 'toegepaste techniek' leer je de opgedane kennis in de praktijk toe te passen. In het skills lab ga je zelf aan de slag. Hier staan talloze MRi-onderzoeken tot je beschikking en werk je aan opdrachten waarin beeldherkenning en techniek samenkomen.

De lesdagen volg je bij de Amstel Academie. Werken aan de praktijkopdrachten doe je in het ziekenhuis waar je werkt.

Inschrijfprocedure

De instelling waar je werkzaam bent reserveert een opleidingsplaats bij de Frontoffice. Als de opleidingsplaats is bevestigd wordt er door de Frontoffice een inschrijflink naar de leidinggevende gemaild. Inschrijven is alleen mogelijk via de inschrijflink.

Doelgroep

Radiodiagnostisch laborant die enige ervaring heeft op een MRi-modaliteit.

Lesdagen 2023/2024

Download hier het lesdagenoverzicht van 2023/2024 inclusief tijden.
Lesdagen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Lesdagen 2024/2025

Download hier het lesdagenoverzicht van 2024/2025 inclusief tijden.
Lesdagen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kosten

Kijk voor de kosten van deze opleiding op de pagina Prijslijsten Amstel Academie.

Accreditatie

De  opleiding is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici).

Digitale leeromgeving

Bij de MRi-Top-opleiding  wordt gebruik gemaakt van een digitaal platform Moodle. Dit is de elektronische leeromgeving van Amstel Academie en biedt digitale ondersteuning bij het leerproces. De  inloggegevens worden verstrekt door Amstel Academie.

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor deze opleiding, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van de Amstel Academie. Je vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Toelating

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding beschik je over een afgeronde opleiding tot radiodiagnostisch laborant. Je hebt enige ervaring op een MRi-modaliteit.

Meer informatie? Vraag het aan

Andrea Cristiano