Neonatologie Respiratoire en circulatoire insufficiëntie

Schrijf je nu in

Door de snelle vooruitgang in medische- en verpleegkundige ontwikkelingen en nieuwe inzichten moeten neonatologieverpleegkundigen steeds intensievere en complexere zorg verlenen. Dit vereist een hoge mate van deskundigheid van de zorgverlener. Daarnaast is er aandacht voor het welzijn van de pasgeborene en de begeleiding van ouders.

Om deze deskundigheid up-to-date te houden organiseert VUmc Academie een bijscholing die, aan de hand van casuïstiek, bijdraagt aan kennisverdieping en -verbreding. Bovendien biedt de scholing de gelegenheid tot intercollegiale uitwisseling.

Deze bijscholing gaat in op onderwerpen als circulatoire problematiek (medische aspecten), zuur-base evenwicht, respiratoire problematiek (medische aspecten), newborn life support (medische - en verpleegkundige aspecten en vaardigheidstraining), apnoe’s en bewaking.

Het programma bevat de volgende onderwerpen:

 • Medische aspecten en verpleegkundige interventies bij een pasgeborene met circulatiestoornissen en respiratoire aandoeningen;
 • Zuurbase evenwicht, elektrolyten en bloedgassen;
 • Newborn Life Support (NLS): theorie en vaardigheidsonderwijs;
 • Respiratoire problematiek: verpleegkundige aspecten;
 • Apnoe's en bewaking.

Doelgroep

High Care Neonatologieverpleegkundigen en Neonatologieverpleegkundigen werkzaam op de afdeling Neonatologie van een algemeen ziekenhuis.

Duur

3 dagen

Data

a) 30 en 31 maart en 1 april 2020
b) 28, 29 en 30 oktober 2020

Kosten

€690,-

Plaats

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Accreditatie

VUmc Academie is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Angelique Bremer - Cornet

Ook interessant?

 1. Onderzoeksresultaten én de stem van ouders bieden professionals de mogelijkheid om de huidige zorg...
  Bekijk
 2. Nieuwe inzichten en de snelle vooruitgang in medische- en verpleegkundige ontwikkelingen maken de...
  Bekijk