Neonatologie Respiratoire en circulatoire insufficiëntie

Schrijf je nu in

Door de snelle vooruitgang in medische- en verpleegkundige ontwikkelingen en nieuwe inzichten moeten neonatologieverpleegkundigen steeds intensievere en complexere zorg verlenen. Dit vereist een hoge mate van deskundigheid van de zorgverlener. Daarnaast is er aandacht voor het welzijn van de pasgeborene en de begeleiding van ouders.

Om deze deskundigheid up-to-date te houden organiseert VUmc Academie een bijscholing die, aan de hand van casuïstiek, bijdraagt aan kennisverdieping en -verbreding. Bovendien biedt de scholing de gelegenheid tot intercollegiale uitwisseling.

Deze bijscholing gaat in op onderwerpen als circulatoire problematiek (medische aspecten), zuur-base evenwicht, respiratoire problematiek (medische aspecten), newborn life support (medische - en verpleegkundige aspecten en vaardigheidstraining), apnoe’s en bewaking.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

Het programma bevat de volgende onderwerpen:

  • Respiratoire en circulatoire insufficiëntie: medische en verpleegkundige aspecten
  • Monitoring van de ademhaling: observatie en interpretatie van het adempatroon
  • NIV: high flow & cpap theorie afgewisseld met praktijklessen o.b.v. casuïstiek en klinisch redeneren
  • Het herkennen van het vitaal bedreigde kind
  • Scenariotrainingen (tijdens de scenariotraining ga je aan de slag met een drietal scenario’s die gericht zijn op acute opvang, stabilisatie, transport klaarmaken van de neonaat)

Doelgroep

High Care Neonatologieverpleegkundigen en Neonatologieverpleegkundigen werkzaam op de afdeling Neonatologie van een algemeen ziekenhuis.

Duur

3 dagen

Data

8 november, 9 november en 10 november 2023
10 april, 11 april en 12 april 2024

Prijs 2023

€ 650,00 voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 800,00 voor niet Amsterdam UMC medewerkers.

Prijs 2024

€ 690,00 voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 849,00 voor niet Amsterdam UMC medewerkers.

Plaats

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Accreditatie

VUmc Academie is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden.

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden, inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Angelique Bremer - Cornet

Ook interessant?

  1. Nieuwe inzichten en de snelle vooruitgang in medische- en verpleegkundige ontwikkelingen maken de...
    Bekijk