Onderwijs en de techniek van het theater

Schrijf je nu in

Meer grip op de aandacht van uw studenten krijgen? In de cursus theatervaardigheden leert u nóg beter de aandacht van het publiek vast te houden met behulp van een aantal technieken uit het theater. U krijgt handvatten die u kunnen ondersteunen bij het verzorgen van een goed en effectief college. Verder leert u middelen als mimiek, gebaren, stem, houding en podium zo te gebruiken dat zij passen bij de grootte van de zaal en ondersteunend zijn voor de inhoud van uw college.

Schrijf je nu in

Uw docent/ trainer Gijs Meeusen (bureau Artesc)

Deze cursus is vooral geschikt voor docenten binnen de bacheloropleiding Geneeskunde die zich verder willen ontwikkelen in het geven van goed en effectief onderwijs aan grotere groepen.

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten waarbij u zelf actief aan de slag gaat met oefeningen, discussies en presentaties. U krijgt de cursushandleiding met technieken mee naar huis en tijdens de oefeningen wordt gewerkt met video-opnamen. Aanvullend bestaat de mogelijkheid om, bijvoorbeeld naar aanleiding van specifieke leerpunten, een onderwijskundige en/of collega’ s één van uw colleges te laten observeren.

Na deelname ontvangt u een bewijs van deelname.

Aan het eind van de cursus:

 • kunt u een aantal basistechnieken uit het theater toepassen in uw colleges (effectief gebruik van de ruimte, spanningsboog benutten, overgangen herkenbaar presenteren)
 • kent u uw eigen valkuilen en weet u hoe die te omzeilen
 • kunt u uw studenten activeren door uw gedrag aan te passen aan de situatie waardoor uw verhaal authentieker en levendiger wordt
 • kunt u meer interactie met uw publiek bereiken (ook bij grote groepen)

Reacties van deelnemer

"Zoveel nuttige oefeningen in een prettige sfeer"

"Zinvolle feedback over mijn presenteren/valkuilen"

Kosten

Deze cursus is kosteloos voor medewerkers die onderwijstaken hebben in VUmc-compas en de (bio)medische masteropleidingen. Wel hanteren wij annuleringsvoorwaarden, deze zijn opgenomen onder 'voorwaarden'.

Duur
De cursus beslaat 3 dagdelen van ieder 3,5 uur

Data

donderdag 14 en 28 november en 12 december 2019
Tijd: 13:30 - 17:00 uur
Locatie: een van de gebouwen op de VU-campus

Inschrijven

Om in te schrijven stuurt u een mail naar docentprofessionalisering@vumc.nl met vermelding van uw volledige initialen, eventuele titels, afdeling en personeelsnummer.     

Accreditatie

Deze training is geaccrediteerd door ABAN (Accreditatie Bureau Algemene Nascholing) met 10 punten.

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering binnen twee weken voor aanvang van de scholing brengen wij administratiekosten à € 35,- in rekening, ten laste van uw afdelingskostenplaats. Bij verhindering kunt u zich ook (kosteloos) laten vervangen door een collega. Annuleringen en/of vervangingen dienen schriftelijk aan het secretariaat van team professionalisering doorgegeven te worden (docentprofessionalisering@vumc.nl). Team Professionalisering behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende inschrijvingen de scholing te annuleren, te verplaatsen naar een andere datum en/of in gewijzigde vorm aan te bieden. Wanneer de scholing door overmacht, bv. afwezigheid van de docent, geen doorgang kan vinden zal team Professionalisering een nieuwe datum inplannen.

Meer informatie? Vraag het aan

Docentprofessionalisering

Misschien ook interessant?

 1. Deze cursus richt zich op inzicht krijgen in de oorzakelijke factoren van het pathologische gaan....
  Bekijk
 2. Na de vakantieperiode ga je vol nieuwe energie weer aan de slag. Je bent gemotiveerd om iets nieuws...
  Bekijk
 3. De inrichting van een leerwerkplaats draagt bij aan het vergroten van de opleidingscapaciteit van...
  Bekijk
 4. Binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc, is de mogelijkheid om de opleiding tot kinderarts te volgen.
  Bekijk