Opleiding Assistenten ZE/Voedingsassistenten

Schrijf je nu in

‘Voeding helpt om het welzijn van de mensen te verbeteren’. In de opleiding voor Voedingsassistent/assistent Zorg Eenheid leer je alles over de gezondheidsaspecten van voeding voor patiënten. Ook medische basiskennis, voedselhygiëne, het stimuleren van eten, hospitality en goed samenwerken met collega's komen aan bod.

 Overvoeding, ondervoeding, voeding voor ouderen en kinderen, de enorme keus aan voedingsproducten, de discussie over koolhydraten en vetten: het zijn enkele van de vele thema’s in de voedingswereld waarover je vast vaak hebt gehoord of gelezen. Als voeding in ons dagelijks leven al zo belangrijk is, dan is voeding voor ziekenhuispatiënten extra van belang. Zij zijn immers kwetsbaar en voeding speelt een grote rol bij hun herstel.

Niet alleen de samenstelling van voeding is belangrijk. De kwaliteit van voeding, de variatie en de wijze van opdienen en het bedenken van alternatieven stimuleren een patiënt tot eten, ook als ze zich ziek voelen. Die inzichten en ervaring doe je op tijdens onze opleiding. Met jouw gedegen kennis van ziekteleer en als je hygiënisch handelt, goed samenwerkt met collega’s en een gastvrije houding hebt, maak jìj het verschil voor de patiënt.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

Het programma is opgebouwd rondom 3 hoofdvakken, die weer zijn onderverdeeld in thema's.

Gezondheidskunde:

  • - Voeding: eiwitten, vetten, koolhydraten, onder- en overvoeding, et cetera;
  • - Medische basiskennis: anatomie en ziekteleer in relatie tot voeding.

Huishoudkunde:

  • - HACCP, hospitality, organisatie van de voedselverstrekking, de broodserveerwagen, voedselhygiëne, voedingsadministratie, hygiëne, micro en macro.

Communicatieve vaardigheden:

  • - Optimaal samenwerken, plannen, organiseren, feedback geven en omgaan met agressie,  gesprek voeren, reflecteren.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor voedingsassistenten die werkzaam zijn in Amsterdam UMC.  Ook is het in overleg mogelijk om deel te nemen aan de opleiding als u elders werkzaam bent als voedingsassistent binnen de zorgsector.
De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers.       

Duur

De opleiding duurt van 22 oktober 2021 tot 17 juni 2022 en duurt 8 maanden, verdeeld over 15 lesdagen. De 16e dag is de diplomering.

Data

De data voor de opleiding die start in oktober 2021 zijn bekend. Klik hier voor het rooster en de data.

Prijs 2021

€3000,- voor UMC medewerkers (VUmc en AMC). AMC medewerkers kunnen zich via de knop: geen medewerker VUmc inschrijven. Kies voor betaling: stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training. Het bedrag wordt dan verrekend. €3600,- voor VUmc Klanten.

Inschrijven

Inschrijven kan via de inschrijfbutton of door een mail ts sturen aan vumcacademie@amsterdamumc.nl
Voorwaarde voor inschrijving is dat de leidinggevende en de praktijkopleider ondersteuning bieden aan de student. Voor de vaste medewerkers is dit geregeld, voor medewerkers van het FLEX-bureau moet dit nog worden afgesproken.
Sluitingsdatum voor inschrijving is  15 juni 2021.  

Bijzonderheden

De opleiding is competentiegericht; er zijn vaardigheden waaraan voldaan moet worden, in de vorm van praktijkopdrachten en vier toetsen. De afdeling tekent de bekwaamheden af.

Plaats

De opleiding vindt op meerdere locaties plaats: 
Het theoriedeel vindt bij VUmc Academie in de Medische Faculteit (gebouw Medische faculteit) plaats, Van der Boechorststraat 7, 1081 BT Amsterdam. Het praktijkdeel is bij de zorgeenheid waar je werkzaam bent.        

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

 

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Toelatingseisen

Werkzaam als voedingsassistent, of via het Flexbureau, goede beheersing van het Nederlands (verstaan en spreken) en basisvaardigheden computer.

Meer informatie? Vraag het aan

Willy Schuppert