Overgang en leefstijl

Schrijf je nu in

Vermoeidheid, slaapproblemen, opvliegers, last van spieren en gewrichten, gewichtstoename, stemmingswisselingen… De overgang kan grote invloed hebben op je lichaam, je humeur, je privéleven en je werk. De cursus ‘Overgang en Leefstijl’ helpt vrouwen deze fase beter door te komen.

De overgang. Erg veel wordt er niet over gepraat. De klachten zijn langzamerhand overbekend, zeker voor wie er midden in zit, maar wat kun je zelf zoal doen om er zo min mogelijk last van te hebben? Daarover gaat de nieuwe, korte cursus ‘Overgang en Leefstijl’, ontwikkeld in opdracht van de Arbodienst.

Het doel van de cursus ‘Overgang en Leefstijl’ is te leren op een relatief eenvoudige manier minder last te hebben van overgangsklachten. In groepsverband krijg je informatie over vragen als:  hoe ontstaan overgangsklachten, hoe kan ik ze voorkomen of in elk geval verminderen? Voeding en beweging, slapen en ‘mindset’, ze komen allemaal aan de orde. De cursus bestaat uit twee groepsbijeenkomsten van elk 3,5 uur.

De cursus is ook in company mogelijk, dan komen de trainers de cursus geven op de eigen locatie. Neem hiervoor contact met ons op.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

Aan bod komt:

  • Wat is de overgang?
  • Welke klachten horen bij de overgang en welke niet?
  • Slapen en de overgang
  • Gewicht en de overgang
  • Stemming, stress en emoties bij de overgang
  • Wat is er mogelijk aan hulp, binnen Amsterdam UMC en daarbuiten?
  • Welke eigen mogelijkheden zijn er om de klachten te beïnvloeden?
  • Er is alle ruimte om vragen te stellen

Deze cursus wordt gegeven door twee hulpverleners met een verschillende achtergrond.

Doelgroep 

De cursus is bestemd voor vrouwelijke werknemers van Amsterdam UMC die te maken hebben met overgangsklachten. Meld je snel aan: de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers (minimaal 8).

Duur

2 dagdelen (7 uur)

Data

6 en 20 juni (13.30 - 16.30 uur, locatie VUmc)
10 en 17 september (13.30 - 16.30 uur, locatie AMC)

Mocht je deze datum niet kunnen, mail ons voor de wachtlijst. Dan houden we je op de hoogte bij nieuwe data.

Prijs

€311,- voor medewerkers van Amsterdam UMC (vraag leidinggevende).

Accreditatie 

Geen.

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden, inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Karin van Dijk