Patiëntveiligheid (PRISMA)

Schrijf je nu in

Bent u zorgmedewerker en gaat u binnenkort werken met de PRISMA-methode? In deze scholing leert u PRISMA van A tot Z kennen. Met de 'Prevention and Recovery Information System for Monitoring and Analysis' gaat u in retrospectief op zoek naar de oorzaken van een (bijna-)incident. Met andere woorden: terugkijken naar wat er mis ging. Hiermee voorkomt u dat hetzelfde nog een keer gebeurt. Vervolgens formuleert u verbeteracties ter preventie van dezelfde (bijna-)incidenten in de toekomst.

Inschrijven

Ook beschikbaar als Incompany training

Voorafgaand aan deze scholing leert u via e-learning de theorie en achtergronden van de PRISMA-methode kennen. Met deze kennis en een praktijkopdracht bereidt u zich voor op de scholing waar u aan de hand van casuïstiek de theorie leert toepassen.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

Het programma bevat de volgende onderwerpen:

  • Veilig Incident Melden en patiëntveiligheid
  • Oefenen met casuïstiek aan de hand van een tijdsbalk
  • Analyseren van casuïstiek
  • Opbouwen van oorzakenbomen
  • Classificeren van basisoorzaken
  • Analyse, conclusie en rapportage

Doelgroep

Alle medewerkers in de gezondheidszorg die werken of gaan werken met de PRISMA-methode.   

Duur

1  dagdeel van 12:30 uur tot 16:30 uur

Datum

2024
8 april

Prijs 2023

€ 150,- voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 190,- voor niet-Amsterdam UMC medewerkers

Prijs 2024

€ 159,00 voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 202,00 voor niet-Amsterdam UMC medewerkers

Plaats

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Accreditatie

VUmc Academie is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden.

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden, inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Karin van Dijk