Poortkatheter bij kinderen - SDB

Een poortkatheter is een toegangsweg tot de bloedbaan. Het is een systeem dat onder de huid geplaatst is en voornamelijk wordt gebruikt om medicatie en vloeistoffen in het bloed te brengen. Ook kan er via een poortkatheter bloed worden afgenomen. Het aanprikken van een poortkatheter is een Voorbehouden Handeling volgens de Wet BIG. Na het doorlopen heeft de deelnemer basiskennis over het aanprikken van een poortkatheter bij kinderen.

De e-learning bestaat uit de hoofdstukken: inleiding, gebruik en risico’s. Hierin worden de volgende onderwerpen behandeld: indicaties, risico’s en contra-indicaties, materiaalkeuze aanpriknaalden, aanprikken poort, verzorgen/fixeren naald, bloedafname, toedienen vocht en medicatie en aanleggen heparineslot. De theorie wordt toegelicht met tekst, oefenvragen, beeld en film. De e-learning sluit af met een toets. 

Doelgroep

Verpleegkundigen

Doorlooptijd

Ca. 1 uur

Kosten

Medewerker VUmc: € 27,50
Geen medewerker VUmc: € 42,50

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser. Meer informatie hierover kunt u lezen in het bestand "Inloggen bij de digitale leeromgeving van de VUmc Academie.pdf".

Helpdesk

Bij problemen met inschrijven kunt u een e-mail sturen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Indien u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie.

 Klik hier voor de de algemene voorwaarden van VUmc Academie.

Meer informatie? Vraag het aan

Anneke van Dijk