Proactive Nursing: Basismodule Klinisch Redeneren

Ben je verpleegkundige en krijg je bij de begeleiding van studenten verpleegkunde of cursisten die een vervolgopleiding doen vaak te horen dat zij veel met klinisch redeneren bezig zijn in hun opleiding? Wil jij je ook hierin bekwamen? Volg dan de Basismodule Klinisch Redeneren.

Inschatten hoe ziek de patiënt is of wordt, zodat je adequate zorg kunt bieden. Door methodisch observeren en analyseren het kernprobleem bepalen. Dit zodat je prioriteiten kunt stellen, vooruit kunt denken en daar je handelingen op kunt afstemmen. Dat is klinisch redeneren in het kort.
Goed klinisch redeneren is daarbij ook klinisch leiderschap tonen. Verantwoorden waaróm je bepaalde prioritering aanbrengt en interventies inzet en hierover vervolgens goed communiceren.

Ben je na het volgen van deze module enthousiast geworden over het klinisch redeneren en wil je je vakinhoudelijk nog verder verdiepen, kijk dan bij onze vervolgmodule Klinisch redeneren voor gevorderden

Voor de prijs kun je klikken op: Praktisch.

Deze ingesloten video kan niet worden getoond vanwege uw cookie instellingen. Pas uw instellingen aan op de privacypagina, of bekijk de video op YouTube.

Lees ook het artikel met Marc Bakker 'Even een Time Out om beter van buiten naar binnen te leren kijken'

Tijdens de Basismodule, voor verpleegkundigen & verzorgende die de systematiek van het klinisch redeneren nog niet eerder in hun basisopleiding hebben gehad, staat de methodiek centraal. Deze methodiek wordt vertaald naar patiëntsituaties. Daarnaast wordt er ruimschoots aandacht besteed aan klinisch leiderschap. Je wordt goed getraind in het verantwoorden van je keuzes en interventies en de communicatie hierover.

Dit doen we aan de hand van Time Out- en ABCDE-methodes. We maken ook gebruik van scoresystemen als (M)EWS, SIRS, qSOFA, pijnscores.

Doelgroep

Verpleegkundigen en verzorgenden die vanuit hun basisopleiding nog niet bekend zijn met de systematiek van het redeneren.

Duur

1 dag

Data

6 februari 2024

Prijs 2024

€ 302,00 voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 371,00 voor niet-Amsterdam UMC medewerkers.

Accreditatie

VUmc Academie is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden.

Locatie

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Helpdesk

Heeb je een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor deze opleiding, dan ga je akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. Je vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Angelique Bremer - Cornet

Ook interessant?

  1. Als verpleegkundige hebt u in de dagelijkse beroepspraktijk met allerlei zorgsituaties te maken en...
    Bekijk