Proactive Nursing: Klinisch Redeneren - Time-out-trainer

‘Hoe gaat het nu op dit moment met de patiënt?’ Vanuit deze vraag heeft Marc Bakker voor VUmc Academie een uniek praktijkmodel ontwikkeld waarmee je in de beroepspraktijk op een eenduidige manier kunt leren redeneren, het “Time-out-model”. U kunt verwachten dat u tijdens de module wordt uitgedaagd en gecoacht, zodat u na de afronding in staat bent om op uw werkplek het leren van klinisch redeneren voor collega’s te ontwikkelen, te faciliteren en te begeleiden. De module van dit unieke model is ontwikkeld door de experts (vakdocenten en trainers) van de vakgroep Pro Active Nursing.

Inschrijven

Ook beschikbaar als Incompany training

Dit praktijkmodel is uniek en universeel, het is toepasbaar door iedere verpleegkundige, in iedere zorgsetting of werkveld van de gezondheidszorg, bij iedere patiënt. Het model leent zich om te gebruiken op de eigen werkplek tijdens een patiëntenbespreking met collega’s, als wel direct aan het bed bij de patiënt of in het skillslab tijdens scenario-onderwijs. Het is een van de instrumenten die in de praktijk klinisch redeneren effectief en efficiënt ondersteunt en die de ontwikkeling van medewerkers faciliteert, monitort en evalueerbaar maakt. U maakt specifiek voor uw werkplek een plan van aanpak gericht op het leren in de praktijk, zodat u het geleerde over kunt brengen aan uw collega’s. Borging van het klinisch redeneren op de werkplek krijgt binnen de module veel aandacht. Hiervoor krijgt u meerdere tools aangereikt. De aankomend trainer zal tijdens het leerproces dit model zo leren hanteren dat het toegepast kan worden binnen iedere zorgsetting.

Incompany

Indien een organisatie de kwaliteit van de zorg optimaal wil verbeteren is het ook mogelijk om de modules incompany te volgen. Volledig op maat naar behoefte van de organisatie.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

Deze ingesloten video kan niet worden getoond vanwege uw cookie instellingen. Pas uw instellingen aan op de privacypagina, of bekijk de video op YouTube.

Lees ook het artikel met Marc Bakker 'Even een time-out om beter van buiten naar binnen te leren kijken'

Onderwerpen:

  • Het schrijven van casuïstiek gericht op de eigen beroepspraktijk
  • Het inzetten van deze casuïstiek in scenario-onderwijs waarbij aandacht is voor de methodiek van de ABCD-methode als wel de theoretische verantwoording van de gemaakte keuzes met behulp van het time out model.
  • Het schrijven van een plan van aanpak gericht op het leren op uw werkplek.
  • Om uw collega’s en/of studenten goed te begeleiden leert u passende gesprekstechnieken en krijgt u beschikbare begeleidingsinstrumenten.

De module brengt een mengeling van theorie en praktijk en benadrukt het belang van feedback door het leren in een veilige en stimulerende sfeer.

Doelgroep

Verpleegkundigen en verzorgenden die bekend zijn met de methodiek van het klinisch redeneren, of eerst module 2 ; klinisch redeneren voor gevorderden met succes hebben afgerond.

Indien u zonder eerst module 2 te hebben gevolgd in deze cursus wilt instromen nodigen wij u uit voor een assessment gesprek.

Inschrijven (2 opties)

A. Heeft u module 2 met succes afgerond?
Dan kunt u zich inschrijven via onderstaande button.

Inschrijven

B. Heeft u al voldoende kennis en wilt u zich inschrijven voor module 3?  
Dan kunt u een mail sturen naar Angelique Cornet via klinischredeneren@amsterdamumc.nl.
Wij nodigen u dan uit voor een assessmentgesprek.

Duur

4 dagen

Data

9 oktober 2024
21 oktober 2024
6 november 2024
20 november 2024

Prijs

€ 1.851 voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 2.212 voor niet Amsterdam UMC medewerkers.

De prijs is inclusief al het cursusmateriaal waaronder het boek: Pro Active Nursing: klinische problematiek inzichtelijk en het proactive nursing zakboekje: Klinisch redeneren in praktijk brengen.

Auteur: Marc Bakker

Accreditatie

VUmc Academie is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden.

Locatie

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Angelique Bremer - Cornet

Ook interessant?

  1. Als verpleegkundige hebt u in de dagelijkse beroepspraktijk met allerlei zorgsituaties te maken en...
    Bekijk