Stop de bloeding - red een leven instructeur

Schrijf je nu in

Word instructeur 'Stop de bloeding - red een leven'. Leer uzelf en vervolgens uw collega's (BHV'er, politieagent, brandweerman) of burgers hoe een ernstige bloeding snel en effectief te stelpen is. Want snelle eerste hulp ter plaatse door omstanders en niet-medische hulpverleners kan de overlevingskansen van slachtoffers met ernstig bloedverlies aanzienlijk verhogen.

Inschrijven

Ook beschikbaar als Incompany training

Jaarlijks overlijden in Nederland 3500 mensen aan de gevolgen van verwonding. Bij 40% komt dit door verbloeding (NTVG 2017). Bij ongevallen in de privésfeer, bij bedrijven en bij geweldsdelicten treedt regelmatig onnodig veel bloedverlies op. Politie, brandweer of omstanders zijn sneller bij de slachtoffers dan de professionele medische hulpverlening. Hoe meer omstanders en niet-medische hulpverleners weten hoe ze ernstig bloedverlies moeten behandelen, des te beter af zijn slachtoffers.

U bent instructeur na het positief afsluiten van deze cursus. U krijgt een certificaat uitgereikt die twee jaar geldig is vanaf dagtekening. Voor verlenging volgt u de refresher course. Het is momenteel niet mogelijk om deze incompany te volgen. Vanaf het moment dat u weer bevoegd bent, kunt u zelfstandig de cursus volgens het keurmerk 'Stop de bloeding - red een leven' geven.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

Dit programma is naar het voorbeeld van Hartford-consensus in samenwerking met VUmc Academie en Netwerk Acute Zorg Noordwest ontwikkeld (www.bleedingcontrol.org). - Herkennen en stoppen van een ernstige bloeding; - Aanleggen van een tourniquet; - Oefenen en aanleggen van hemostatische gazen in bloedende wond; - Toetsingsvaardigheden; - Hoe geef ik de basiscursus.

De basiscursussen die u geeft meldt u vooraf aan via het formulier op de website van Stop de bloeding - red een leven. VUmc Academie behoudt zich het recht voor om na aankondiging de instructeurs tijdens een cursus steekproefsgewijs te bezoeken voor feedback.

Doelgroep

U bent in bezit van een van de volgende kwalificaties:

·         verpleegkundige niveau 4 of 5 en BIG geregistreerd;
·         anesthesiemedewerker of operatieassistent;
·         arts;
·         student geneeskunde (bachelor);
·         diploma ambulancechauffeur van de Academie voor ambulancezorg;
·         geldig certificaat Instructeur Eerste Hulp (bv organisaties als Oranje Kruis, Rode Kruis, Medical First Aid en Dan);
·         Medic Special Forces;
·         Medical First Aid.

* heeft u een andere kwalificatie die hier niet bij staat, neem dan contact op met Lijntje Delis. E-mail:  l.delis@amsterdamumc.nl

Volgt u de instructeurscursus, dan hoeft u niet eerst de basiscursus te volgen.

Duur en tijdstip:

Duur: 3 ½ uur
Tijdstip: 9:00 - 12:30 uur


Data 2024

Vrijdag 13 september
Maandag 4 november
Vrijdag 13 december

Deelnemers

Maximaal  15 per dagdeel

Prijs

€ 150,- voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 155,00 voor niet Amsterdam UMC medewerkers.


Accreditatie

Deze cursus is door de V&VN geaccrediteerd met 3 punten. Voor accreditatie bij het Oranje Kruis stuur een e-mail naar accreditatie@ehbo.nl. U krijgt 3 accreditatiepunten in uw dossier in PE‐Online, vermeld hierbij uw EHBO diplomanummer.

Locatie

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT
Amsterdam

Maatwerk

Deze cursus bieden wij ook Incompany aan, eventueel ook uitgebreid met BLS/AED. I.v.m. de pandemie is dit alleen mogelijk per cursus met maximaal 8 deelnemers. Als u interesse heeft in een incompany cursus horen we dit heel graag.

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Toelatingseisen

Volgt u de instructeurscursus, dan hoeft u niet eerst de basiscursus te volgen.  Om toegelaten te worden tot de cursus voldoet u aan de juiste voorwaarden..

U bent in bezit van een van de volgende kwalificaties

  • verpleegkundige niveau 4 of 5 en BIG geregistreerd
  • anesthesiemedewerker of operatieassistent
  • arts
  • student geneeskunde (bachelor)
  • diploma ambulancechauffeur van de Academie voor ambulancezorg
  • geldig certificaat Instructeur Eerste Hulp (bv organisaties als Oranje Kruis, Rode Kruis, Medical First Aid en Dan)

Meer informatie? Vraag het aan

Lijntje Delis

Ook interessant?

  1. Jaarlijks overlijden in Nederland 3500 mensen aan de gevolgen van verwonding. Bij 40% komt dit door...
    Bekijk