Subcutaan injecteren

Als zorgverlener is het belangrijk dat u weet hoe u het onderhuidse bindweefsel (subcutis) injecteert. In deze e-learning leert u welke plekken op het lichaam geschikt zijn voor het toedienen van dit soort injecties en welke materialen u hiervoor gebruikt.

Na afloop van de training kunt u de theorie rondom de indicaties, voorbereiding, uitvoering en nazorg van een subcutane injectie benoemen.

In deze e-learning wordt de vaardigheid van het toedienen van de subcutane injectie behandeld. Nadat de wettelijke kaders voor het geven van een injectie, worden de anatomische kenmerken van de voorkeursplaatsen voor subcutaan injecteren behandeld. Tevens wordt stilgestaan bij de materiaalkeuze zoals keuze voor naalden en spuiten. De uitvoering wordt stap-voor-stap in deelvaardigheden uitgelegd, ondersteund met (video)animaties en foto’s. Tenslotte worden de mogelijke complicaties die bij deze invasieve handeling op kunnen treden behandeld. 

Toetsing van de training vindt plaats door middel van een formatieve/diagnostische toets van twintig vragen aan het begin van de training en een summatieve toets van twintig vragen aan het einde van de training om het leereffect vast te stellen.

Doelgroep

Iedere zorgverlener, betrokken bij toediening van medicatie door middel van subcutane injecties, zoals verzorgenden, verpleegkundigen, praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen, doktersassistenten en (huis-)artsen in opleiding.

Kosten

Voor VUmc-medewerkers € 15,50 
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag betaald moet worden uit het afdelingsbudget of dat u via iDeal het bedrag zelf voorschiet om later te laten vergoeden uit uw persoonlijk budget. U dient vooraf met uw leidinggevende te overleggen over de aanschaf van één van deze producten en de financiering daarvan.  

Voor klanten van VUmc Academie € 26,00 
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag in rekening gebracht kan worden aan uw instelling of dat u via iDeal het bedrag zelf betaald.

Benodigde software 

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser, zoals Internet Explorer, en een Flashplayer. De handleiding over inloggen kunt u downloaden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

VUmc Academie