Training Mindfulness Based Stress Reduction

Schrijf je nu in

Deze training helpt je om meer grip te krijgen op je (innerlijke) leven en daardoor op een gezonde, stressbestendige en geestelijk fitte manier in het leven te staan.

Herken je het volgende: ‘op routine’ je dagelijkse activiteiten uitvoeren, en tegelijkertijd piekeren of bezig zijn met het verleden of de toekomst, periodes van veel te druk zijn maar toch steeds maar doorgaan? Op die momenten leef je op de automatische piloot. Je ben niet aanwezig in het hier en nu, waardoor je stress of stress veroorzakende factoren soms moeilijk herkent.

Mindfulness?

Mindfulness gaat over volledig aanwezig zijn in het hier en nu, zonder hierover te oordelen of iets te willen veranderen. Het helpt je om meer grip te krijgen op je (innerlijke) leven en daardoor op een gezonde, stressbestendige en geestelijk fitte manier in het leven te staan. Het lost je problemen niet op, je leert wel anders om te gaan met stress, pijn, vermoeidheid en onplezierige ervaringen. Mindfulness is evidence-based.

“You can’t stop the waves, but you can learn to surf” - John Kabat-Zinn

De mindfulness-training is een ervaringsgerichte training, die bestaat uit begeleide aandachtsoefeningen, bewegingsoefeningen en oefeningen om het bewustzijn van het hier en nu in het dagelijks leven te vergroten.

Doel van de training:

  • Je oefent om in het hier en nu aanwezig te zijn
  • Je herkent patronen die stress kunnen veroorzaken en je leert ze beter op te vangen
  • Je kunt anders omgaan met gedachtenpatronen die je in de weg zitten
  • Je signaleert sneller wat er aan de hand is en wat je er aan kunt doen
  • Je leert beter je grenzen bewaken doordat er een hogere mate van bewustwording ontstaat
  • Je merkt prettige gebeurtenissen eerder op en je kunt er meer van genieten

Doelgroep

Alle medewerkers van Amsterdam UMC en van buiten Amsterdam UMC.
Na aanmelding vindt een intakegesprek plaats, voorafgaand aan de training.
Maximaal aantal deelnemers: 12.

Duur

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur (14.30-17.00 uur) en een stiltemiddag van 4 uur.

Data 2024

27 maart
3, 10, 17 en 24 april
1 mei (stiltemiddag van 13.00-17.00 uur), 8, 15 en 22 mei

Prijs  en inschrijving

€ 495 voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 625 voor niet-Amsterdam UMC medewerkers.

Veel zorgverzekeraars vergoeden Mindfulness MBSR training vanuit het aanvullend pakket. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar en kan oplopen tot €350. Als je zzp-er of ondernemer bent kun je de training aftrekken van de belasting.

Plaats

Medische Faculteit VU
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Helpdesk

Heb je een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor deze opleiding, dan ga je akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. Je vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

LET OP: Voor kleine zelfstandigen, ZZP-ers

Je dient op het registratieformulier bij 'Ik werk voor (instelling)' Zelfstandig ondernemer te selecteren;   1. je hebt de mogelijkheid om te betalen middels een factuur, door een volledig factuuradres, BTW- en KVK-nummer in te vullen bij je registratie.

Meer informatie? Vraag het aan

Isabel Priesman