Urinediagnostiek

Schrijf je nu in

Urinediagnostiek is één van de hoekstenen in de diagnostiek van een breed spectrum aan aandoeningen. Afwijkingen in de urine of het sediment staan nooit op zichzelf, maar zijn meestal een uiting van een onderliggend ziektebeeld. Deze nascholing is bedoeld om uw fysiologische kennis van de nieren en urinewegen op te frissen.

Inschrijven

Ook beschikbaar als Incompany training

U leert op een correcte manier een urinesediment voor te bereiden, te onderzoeken en de morfologie van het urinesediment te herkennen en te interpreteren. Ook leert u de verschillende soorten kristallen, cilinders, cellen en (dysmorfe) erytrocyten te herkennen. Tot slot leert u de valkuilen die er zijn bij de interpretatie van de gevonden resultaten.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

Het programma bevat de volgende onderdelen

  • Wat is het belang van urinediagnostiek?
  • Beknopte achtergrond over de anatomie en de fysiologie van de urinewegen.
  • Uitleg over in urine aanwezige elementen en hun klinische betekenis.
  • Hematurie, dysmorf of niet?
  • Oefenen met de theorie aan de hand van een quiz.

Doelgroep

Analisten klinische chemie MBO niveau, analisten biologie en medisch laboratoriumonderzoek HBO niveau, doktersassistenten.

Duur

1 dagdeel

Data 2022

Meer informatie kunt u opvragen bij de opleidingsadviseur.

Prijs

€ 145,00 voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 175,00 voor niet Amsterdam UMC medewerkers.

Locatie

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij NVML

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Karin van Dijk