Veilig werken met elektrochirurgie - SDB

Elektrochirurgie is een methode waarbij operaties worden uitgevoerd met behulp van door elektriciteit opgewekte warmte. Voor elektrochirurgie wordt wisselspanning gebruikt met hele hoge frequenties. Een elektrochirurgie apparaat varieert de wisselspanning om verschillende elektrochirurgische technieken uit te kunnen voeren, zoals snijden en coaguleren. Samen met het gebruik van verschillende soorten elektroden kunnen daardoor uiteenlopende operaties worden uitgevoerd.

De e-learningtraining maakt je bewust van de gevaren tijdens de uitvoering van elektrochirurgie en leert je veilig om te gaan met deze methode.
Onderwerpen: algemene uitleg over elektrochirurgie, toepassingen van elektrochirurgie en veiligheidsmaatregelen tijdens de uitvoering van elektrochirurgie.
De e-learning sluit af met een toets.

Doelgroep

Medisch personeel op de OK en polikliniek. 

Doorlooptijd

Ca. 1 uur

Kosten

Medewerker VUmc: € 27,50
Geen medewerker VUmc: € 42,50

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser. Meer informatie hierover kunt u lezen in het bestand "Inloggen bij de digitale leeromgeving van de VUmc Academie.pdf".

Helpdesk

Bij problemen met inschrijven kunt u een e-mail sturen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Anneke van Dijk