Veilig werken met elektrochirurgie

Elektrochirurgie is een methode waarbij operaties worden uitgevoerd met behulp van door elektriciteit opgewekte warmte. Voor elektrochirurgie wordt wisselspanning gebruikt met hele hoge frequenties. Een elektrochirurgie apparaat varieert de wisselspanning om verschillende elektrochirurgische technieken uit te kunnen voeren, zoals snijden en coaguleren. Samen met het gebruik van verschillende soorten elektroden kunnen daardoor uiteenlopende operaties worden uitgevoerd. Deze e-learning is gericht op het veilig werken met elektrochirurgie.

In deze e-learning training leer je hoe je hoe je veilig werkt met elektrochirurgie apparaten. Je leert wat de gevaren en risico’s van het gebruik van elektrochirurgie apparaten zijn en welke maatregelen je moet nemen om er veilig mee te werken.

De training Veilig werken met Elektrochirurgie maakt je bewust van de gevaren tijdens de uitvoering van elektrochirurgie.

Inhoud

De training bestaat uit een theoriegedeelte en een toetsgedeelte. Het theoriegedeelte is opgebouwd uit twee onderdelen: Algemeen en Toepassing en Veiligheid. Het algemene deel geeft een introductie van elektriciteit (spanning en vermogen) en de principes van elektrochirurgie, zoals monopolair en bipolair. Ook wordt de toepassing van verschillende vormen van elektrochirurgie uitgelegd, zoals coaguleren, snijden en afgeleide mengvormen.

Toepassing en Veiligheid behandelt de mogelijke gevaren en te nemen veiligheidsmaatregelen tijdens de uitvoering van elektrochirurgie. Het gaat hierbij om de veiligheid van de medewerkers en de patiënt, bijvoorbeeld met de plaatsing van de patiëntplaat. Daarnaast worden de diverse hulpstukken besproken. Omdat elektrochirurgische apparaten zeer divers zijn, wordt niet ingegaan op specifieke bediening. Wel wordt uitgelegd welke keuzes kunnen worden gemaakt. De training sluit af met een toets bestaande uit tien vragen, waarmee je je opgedane kennis kunt toetsen.

Doelgroep

Alle medewerkers op de operatiekamer (OK) en de poliklinieken die te maken krijgen met elektrochirurgie.

Kosten

Voor VUmc Medewerkers €15,50
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag betaald moet worden uit het afdelingsbudget of dat u via iDeal het bedrag zelf voorschiet om later te laten vergoeden uit uw persoonlijk budget. U dient vooraf met uw leidinggevende te overleggen over de aanschaf van één van deze producten en de financiering daarvan.

Voor Klanten van VUmc Academie € 26,00
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag in rekening gebracht kan worden aan uw instelling of dat u via iDeal het bedrag zelf betaald.

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser, zoals Internet Explorer, en een Flashplayer. De handleiding over inloggen kunt u downloaden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

VUmc Academie