Veilig werken met lasers - SDB

Laser is een lichtbron met een extreem smalle licht bundel. Laserlicht bevat zoveel energie, dat het te gebruiken is voor chirurgische ingrepen. Juist hierdoor is laserlicht ook gevaarlijk. Het is daarom belangrijk voor de veiligheid van de patiënt, je collega’s en jezelf, dat je goed op de hoogte bent van de mogelijke risico’s van lasers.

De e-learingtraining maakt je bewust van de gevaren van het gebruik van lasers en de risico’s van werken met lasers in het ziekenhuis. Je leert over de specifieke beschermingsmiddelen en de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen.
Onderwerpen: algemene uitleg over lasers, toepassingen van lasers en veiligheidsmaatregelen tijdens het gebruik van laserlicht.
De e-learning sluit af met een toets.

Doelgroep

Medisch personeel op de OK en polikliniek.

Doorlooptijd

Ca. 1 uur

Kosten

Medewerker VUmc: € 27,50
Geen medewerker VUmc: € 42,50

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser. Meer informatie hierover kunt u lezen in het bestand "Inloggen bij de digitale leeromgeving van de VUmc Academie.pdf".

Helpdesk

Bij problemen met inschrijven kunt u een e-mail sturen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Anneke van Dijk