Verpleegkunde HBO-V werken/leren (Duaal)

Schrijf je nu in

Wil je verpleegkundige worden en al werkend en lerend tegelijk iets voor anderen betekenen? Ben je op zoek naar een dynamische werkomgeving waar je elke dag leert? In deze opleiding maak je in het eerste jaar kennis met de praktijk en ga je vanaf het tweede jaar aan de slag als werknemer.

De vacature voor Verpleegkunde HBO-V werken/leren staat vanaf nu open!

Kijk voor meer informatie over de opleiding onder het kopje 'praktisch'.

De opleiding hbo verpleegkunde kun je bij Amsterdam UMC, locatie VUmc volgen als duaal traject en duurt 4 jaar. In het eerste jaar volg je het voltijd programma. Je gaat naar school en loopt een korte stage in Amsterdam UMC, locatie VUmc of eventueel locatie AMC.

Vanaf het tweede jaar ben je werknemer bij Amsterdam UMC, locatie VUmc en wissel je het werken af met leren. In het werk word je begeleid door een gediplomeerde collega. Naarmate de opleiding vordert verleen je steeds complexere patiëntenzorg en werk je zelfstandiger.


Bij de vierjarige HBO-V Duaal opleiding ga je eerst een jaar naar school voor een theoretische basis. Tijdens het eerste studiejaar loop je een korte stage op een verpleegafdeling. Als je het eerste jaar goed afrondt ontvang je je propedeuse.

In het tweede en derde jaar ga je werken op een afdeling van Amsterdam UMC, locatie VUmc of AMC en heb je een aantal lesdagen bij HvA of HIH. Praktijk en theorie wisselen elkaar af. Om de vijf à zes maanden wissel je van verpleegafdeling, waardoor je met verschillende patiëntencategorieën te maken krijgt. Je werkt en leert onder meer op chirurgische en interne afdelingen, een kinder- of een kraamafdeling en de polikliniek. Er staat ook een externe stage op het programma in de psychiatrie bij GGZ InGeest, een MGZ- stage of een buitenlandstage.

In het vierde jaar kun je aangeven in welke patiëntcategorie je je verder zou willen verdiepen. Er wordt dan gezocht naar een passende verpleegafdeling waar je mogelijk na diplomering als verpleegkundige kunt gaan werken.

De opleiding sluit je af met een afstudeeropdracht. Hiervoor doe je onderzoek en maak je een kwaliteitsopdracht in overleg met de verpleegafdeling.

Carrièremogelijkheden

Met een hbo-v diploma kun je overal in de zorg aan het werk. Als gediplomeerd verpleegkundige heb je diverse mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Je kunt je bijvoorbeeld verder vakinhoudelijk specialiseren, leidinggevende, praktijkopleider of docent worden.

  • Als je een verpleegkundige vervolgopleiding volgt, kun je gaan werken bij afdelingen zoals neonatologie, intensive care, spoedeisende hulp of oncologie. Voor een overzicht kun je kijken bij het aanbod van de Amstel Academie
  • Als na je hbo-v blijkt dat je affiniteit hebt met kwaliteit en ontwikkeling, kun je senior verpleegkundige worden. Je combineert dan patiëntenzorg met projecten om de zorg op een verpleegafdeling te verbeteren.
  • Na je hbo-v kun je ook een masteropleiding MANP (Master Advanced Nursing Practice) volgen en word je verpleegkundig specialist. Als verpleegkundig specialist kun je taken overnemen van de arts en eenvoudige medische behandelingen uitvoeren voor specifieke patiëntgroepen.
  • Kies je aansluitend voor een wetenschappelijke opleiding verpleegkunde, dan kun je bijv. werken als beleidsadviseur in één van de zorgdivisies.

Organisatie

Amsterdam UMC, locatie VUmc organiseert, samen met Hogeschool InHolland en Hogeschool van Amsterdam, de HBO-V Duaal opleiding. De Hogeschool zorgt voor het theoretische deel. Amsterdam UMC, locatie VUmc of AMC zorgt voor het praktijkdeel van de opleiding. Hiervoor werken opleiders van de Hogeschool en Amsterdam UMC, locatie VUmc intensief samen.

Locatie

  • De HBO-V opleiding van Hogeschool InHolland wordt gegeven in het OZW gebouw, De Boelelaan 1109, 1081 HV Amsterdam, vlak naast Amsterdam UMC, locatie VUmc.
  • De HBO-V opleiding van Hogeschool van Amsterdam wordt gegeven in het Nicolaes Tulphuis, Tafelbergweg 51, 1105 BD Amsterdam.

Startdata

De opleiding start jaarlijks in september.

Solliciteren en selectie 2021

De vacature staat vanaf nu open.

Hieronder vind je informatie en data over de sollicitatieperiode:
1. De vacature staat open van 15 februari tot en met 14 maart 2021 (week 7, 8, 9 en 10).

Klik hier om door te gaan naar de vacature; upload het motivatieformulier, je CV en cijferlijst om je sollicitatie compleet te maken. (te vinden onder het kopje bijzonderheden in de vacaturetekst).

2. De gesprekken vinden plaats van 29 maart tot en met 9 april (week 13 en 14, maandag 5 april vervalt i.v.m. Pasen)
3. De groepsopdrachten vinden plaats van 19 tot en met 23 april (week 16)

Leerovereenkomst & Arbeidscontract

Als je aangenomen bent voor de opleiding hbo-v duaal krijg je voor het eerste jaar een leerovereenkomst. In het eerste jaar volg je het voltijd programma en kun je studiefinanciering en een OV kaart aanvragen bij DUO (www.duo.nl). Als duaal student krijg je ook maandelijks zakgeld van € 450,- per maand .
Je moet zelf zorgdragen voor de kosten van je boeken- en collegegeld.

Als je je propedeuse behaalt en de opleiding vervolgt bij Amsterdam UMC, locatie VUmc, krijg je vanaf het tweede jaar een leerarbeidsovereenkomst van 32 uur per week, voor de duur van de opleiding. Je krijgt dan salaris en je boeken- en collegegeld wordt vergoed. Met terugwerkende kracht worden dan ook het boeken- en collegegeld van het eerste jaar uitgekeerd. Het salaris wordt volgens de CAO UMC, leerlingenschaal A, ingeschaald. Hierover kan niet worden onderhandeld.

Jaar Salaris (Bruto, fulltime)
2 1705,- bruto
3 1925,- bruto
4 2106,- bruto

Studenten HBO-V Duaal krijgen een contract van 32 uur. Wij bieden onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Eerder HBO-WO diploma behaald?
Indien je eerder een HBO of WO diploma in zorg of onderwijs hebt behaald, vergoeden wij alleen het wettelijke collegegeld. Het overige instellingscollegegeld moet je zelf bekostigen. Bekijk op onderstaande site wat dit voor jou betekent.
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/hoger-onderwijs/vraag-en-antwoord/wanneer-moet-ik-collegegeld-betalen.html

Oriënteren & open dagen

Vanwege Covid 19 zijn er voor de hogescholen online open dagen. Wij adviseren jullie voor meer informatie op de site van de school te kijken.

Voorwaarden

Amsterdam UMC, locatie VUmc selecteert de studenten voor deze opleiding.

Toelatingseisen

  • Voor deze opleiding moet je beschikken over een afgeronde mbo niveau 4 opleiding*, havo of vwo-diploma. Daarnaast is het een vereiste dat je minimaal 18 jaar oud bent vanaf het tweede jaar i.v.m. onregelmatige diensten.
  • Ben je ouder dan 21 jaar en heb je geen van deze diploma's, dan kun je een toelatingsonderzoek aanvragen bij Hogeschool InHolland of Hogeschool van Amsterdam.
  • Je spreek- en taalvaardigheden van de Nederlandse taal voldoet aan het niveau van certificaat NT2, staatsprogramma II of vergelijkbaar certificaat NT2 gevolgd aan een ROC.
  • Wanneer je een buitenlands diploma bezit, moet dit diploma gewaardeerd zijn en aan de minimale vooropleidingseisen voldoen. Dit dien je te hebben gedaan voor je sollicitatie.

* NB: Vooralsnog worden alleen niet-verpleegkundigen aangenomen voor HBOV Duaal.
MBOV verpleegkundige kunnen solliciteren op een verpleegkundig functie in VUmc en na ervaring vandaaruit mogelijk instromen in verkorte HBOV. Voorlopig doen we niet aan zij instromers.

Meer informatie? Vraag het aan

Lieke Stoelers
(Recruitment adviseur HR)