Verpleegkunde mbo-v stage/leren (BOL)

Wil je van verplegen je vak maken, maar weet je nog niet of je in een ziekenhuis, de thuiszorg of een instelling voor verstandelijk gehandicapten wil werken? Volg je de mbo-v opleiding (BOL) aan het ROC TOP in Amsterdam? Dan hebben wij misschien de ideale stage voor je.

Voor jou?

Amsterdam UMC, locatie VUmc, heeft stageplaatsen voor mbo-v (BOL) studenten die hoofdzakelijk geplaatst worden op onze LeerWerkPlaatsen (LWP), b.v. op de zorgeenheid Traumatologie, Inwendige Geneeskunde, Obstetrie & Gynaecologie, Neurologie en Neurochirurgie/Orthopedie.

Voor meer informatie neem je contact op met je groepsdocent van school.

De stage

Als je wordt toegelaten, bereid je je voor op het specialisme en de bijbehorende ziektebeelden die patiënten kunnen hebben. In je toezeggingbrief staan de gegevens van de zorgeenheid. Op de VUmc site vind je informatie over de meeste zorgeenheden.  En verder:

  • Het VUmc heeft een stagereglement;
  • Als boventallige student word je door ons ingeroosterd volgens de roosterregels voor stagiaires;
  • Je krijgt een of meerdere werkbegeleiders toegewezen die je begeleiden, je de weg wijzen en je beoordelen;
  • Je hebt recht op een stagevergoeding, zie salaris/vergoeding.

Deze stage wordt verzorgd door de praktijkopleiding verpleegkunde VUmc

Kennis & Kunde carrousel

Met een mbo- of hbo-diploma verpleegkunde kun je overal in de zorg aan het werk. Dus ook bij ons op locatie VUmc. Maar als gediplomeerd verpleegkundige ben je nooit klaar met leren.

  • In VUmc zijn zorgeenheden waarvoor een verpleegkundige vervolgopleiding noodzakelijk is. Denk aan neonatologie, kinderverpleegkunde, spoedeisende hulp of oncologie. Door een gespecialiseerde opleiding te volgen verdiep je je in een bepaalde patiëntengroep;
  • Als je je richt op de functie van senior verpleegkundige, combineer je patiëntenzorg met taken ter verbetering van de zorg op een verpleegafdeling;
  • Bij ons werken ook verpleegkundig specialisten; in die functie werk je met grotere zelfstandigheid op een specifiek gebied. We hebben verpleegkundigen gespecialiseerd in o.a. pijnbehandelingen en orgaantransplantaties.
  • Zowel de seniors als de verpleegkundig specialisten zijn hier begonnen als hbo-verpleegkundigen. Voor verpleegkundig specialisten hebben we diverse masteropleidingen.
  • Wetenschappelijk opgeleide verpleegkundigen werken voornamelijk als beleidsadviseur in één van de zorgdivisies. We beschikken ook over diverse managementopleidingen. Daar word je opgeleid tot leidinggevend verpleegkundige. Wil je liever bezig zijn met opleiden of research, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden.

Stagiair verpleegkunde

Als verpleegkunde stagiair ( mbo-v, hbo-v, UMC varianten) heb je recht op een stagevergoeding.

In de CAO UMC (Universitaire Medische Centra) staat dat de stagevergoeding €450 bruto per maand bedraagt bij een fulltime stage van langer dan 1 maand (m.i.v. aug. 2017). Deze vergoeding wordt geacht tevens alle eventuele onkosten (waaronder ook reiskosten) te dekken.

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor deze opleiding, ga je akkoord met de algemene voorwaarden Amstel Academie. Je vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Lieke Stoelers
(Recruitment adviseur P&O)