Werken met stralingsbronnen

Schrijf je nu in

Bent u betrokken bij röntgenonderzoek? Wie aan ioniserende straling wordt blootgesteld merkt daar meestal niet direct iets van, maar dat ze gezondheidsrisico's met zich mee brengen is bekend. Na het volgen van deze (bij)scholing weet u alles van (het voorkomen van) de risico’s, wat u moet doen in het geval van calamiteiten en wat uw rechten en plichten zijn.

Inschrijven

Ook beschikbaar als Incompany training

In ieder ziekenhuis wordt frequent gewerkt met stralingsbronnen zoals röntgenapparatuur. Straling kun je niet ruiken, zien of voelen. Eventuele schadelijke effecten op de gezondheid zijn meestal pas na jaren zichtbaar. In deze scholing leert u wat straling precies is en waar en hoe de risico's zich kunnen voordoen. Uiteraard ook hoe u die kunt voorkomen, wat u moet doen in het geval van een calamiteit en wat uw rechten en plichten zijn als medewerker.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch

Het programma bevat de volgende onderwerpen

  • Ioniserende straling: risico's en bescherming.
  • Stralingshygiëne: wet- en regelgeving.
  • Inleiding röntgentoestellen en de toepassing van stralingshygiëne in de praktijk.

Doelgroep

Medewerkers van functieafdelingen en verpleegafdelingen die betrokken zijn bij röntgenonderzoek

Duur

1 dagdeel

Data

Op aanvraag

Prijs

Op aanvraag

Locatie

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Accreditatie

VUmc Academie is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden.

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden, inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Karin van Dijk