Workshop Personal Development and competencies during your PhD

Schrijf je nu in

Deze cursus is gericht op persoonlijke ontwikkeling tijdens een PhD. Tijdens de cursus voer je verschillende opdrachten uit. Uiteindelijk creeër je, aan de hand van inzichten uit andere oefeningen, een persoonlijk ontwikkelingsplan. In dit plan licht je onder andere heel contcreet toe wat je gaat ondernemen om bepaalde competenties te ontwikkelen.

Inschrijven

Uw docent/ trainer Dr. Louise Mennen

Dr. Louise Mennen received her PhD in nutrition at the WUR in 1997. Thereafter, she worked for eight years as a senior scientist in Paris during which she wrote many scientific papers and successful research grants. She noticed that for pushing science forward, scientists need to improve their communication skills. This is why she has now her own company to train scientists in the field of leadership communication. Louise is co-trainer at international leadership programs for European and African scientists in Luxembourg and Morocco. She also works as a personal coach, for those pursuing a scientific career. Due to her large experience as a scientist she is the perfect person to understand the work situation of scientists.

15 min. Introduction

Korte introductie van de trainer en het programma. Connectie met Kick-off op 2 december en terugkomen op hun intakeformulieren.

30 min. What is your PhD goal?

Deelnemers reflecteren op de reden waarom ze een PhD begonnen zijn. Ze bespreken in 3-tallen wat ze willen bereiken met een PhD en wat ze tijdens de PhD allemaal willen leren.

45 min. Your history & future

De deelnemers krijgen d.m.v. een oefening met een aantal specifieke vragen inzicht in waar ze nu staan, wat ze meenemen van hun verleden en waar ze naar toe willen. Ze doen de oefening in 2-tallen.

15 min. What are your values?

Deelnemers bedenken aan de hand van een lange lijst met waarden, welke waarden voor hen belangrijk zijn. Welke waarden willen ze vooral in zicht houden tijdens hun promotie traject. Dit is een individuele oefening.

30 min. Your personal development and competencies plan

Deelnemers maken op basis van de competencies list van VUmc hun persoonlijke ontwikkelingsplan. Ze kijken eerst welke competencies ze al (een beetje) hebben, of juist niet hebben. Dan maken ze een planning van wanneer ze welke competencies willen ontwikkelen. Ze houden daarbij rekening met de inzichten die ze uit de vorige oefeningen verkregen hebben. Ze maken de planning op een flip-chart waarbij ze vooral in de nabije toekomst heel concreet aangeven welke acties ze gaan ondernemen om bepaalde competenties te ontwikkelen. De flip-charts worden opgehangen en gezamenlijk bekeken en besproken.

15 min. Wrap up

De trainer vat de belangrijkste punten van de workshop samen. De deelnemers reflecteren op wat ze geleerd hebben. De deelnemers delen in de groep wat hun allereerste actie is, wanneer ze die gaan doen en wie hen daarbij helpt. Alle deelnemers vullen een evaluatie in.

Doelgroep

PhD-students

Data

11 februari 2020 (09:00 - 12:00 uur)

Prijs

€45,-

Locatie

Medische Faculteit (gebouw MF)
Van der Boechorstraat 7
1081 BT Amsterdam

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Christien van Santen