Zijinstroomprogramma geneeskunde

Ben je een talentvolle student met een afgeronde bacheloropleiding en interesse in en ervaring met wetenschappelijk onderzoek? En wil je graag basisarts worden? Wellicht is het zijinstroomprogramma geneeskunde dan wel iets voor jou.

Het programma draagt de naam “Zigma”. Deze afkorting staat voor Zij-Instroomprogramma Geneeskunde Master Amsterdam. “Zigma” is daarbij ook een knipoog naar “sigma”, met de betekenis van som of verbinding, duidend op het doel van het programma om studenten op te leiden tot arts-onderzoekers die de verbinding maken tussen de geneeskunde en de wetenschap.

De Faculteit der Geneeskunde VU  leidt met dit programma talentvolle studenten op tot arts met een research profiel. Het traject is speciaal ontwikkeld voor studenten met een ander bachelordiploma dan geneeskunde, die arts willen worden en zich willen profileren als wetenschappelijk onderzoeker. Zigma stimuleert studenten, die dat willen en de capaciteiten daartoe bezitten, om deel te nemen aan een MD/PhD programma.

Kijk voor meer informatie op: vuweb.vu.nl