Kinderen uit Kennemerland gezonder volgens kindermonitor

Gepubliceerd op: 24-12-2018

‘Kinderen in Kennemerland bewegen meer en eten en drinken gezonder’. Dit blijkt uit de kindermonitor, een onderzoek van de twee organisaties in de regio, GGD en JGZ Kennemerland. In het voorjaar van 2018 hebben ouders van ruim 10.000 kinderen van 0 t/m 11 jaar deelgenomen aan dit onderzoek.

Kinderen springen omhoog

Toch valt er nog winst te behalen op water drinken, want sommige kinderen drinken nooit water en 80% drinkt nog veel zoete drankjes. Ook groente en fruit eten kan beter, de helft van de kinderen haalt niet de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.

Ouders hebben behoefte aan meer beweegmogelijkheden voor hun kinderen in de omgeving. Problemen op het gebied van gezondheid, leefstijl, omgeving en opvoeding komen vaker voorbij kinderen die opgroeien met geldgebrek. 

Deze en andere resultaten uit de kindermonitor zijn  belangrijk voor het jeugd- en gezondheidsbeleid van gemeenten en scholen. Ook zijn de gegevens interessant voor het project Samen Gezond Groot over leefstijl bij 0-4 jarigen. JGZ en GGD Kennemerland doen beide mee aan dit project.

Gepubliceerd op: 24-12-2018