Rokjesdagloop 2019 was wederom een groot succes

Gepubliceerd op: 02-04-2019

Zevenhonderd mannen en vrouwen deden op zondag 31 maart mee met de Rokjesdagloop. Vanaf het Amsterdam Science Park wandelden ze 5, 10 of 15 km Walk4MS langs de prachtige natuur het Nieuwe Diep, Flevopark en Amsterdam-Oost. Een kwart van de deelnemers had een actepagina gemaakt waarmee geld werd ingezameld voor Stichting MS Research, geoormerkt voor onderzoek van het MS Centrum Amsterdam. Daarnaast werd er kon er ook bij de inschrijving gedoneerd worden. Op het einde van de dag werd de opbrengst van € 34,014 bekend gemaakt. Er kan nog steeds geld worden overgemaakt, dus de opbrengst wordt nog meer.

Run4MS

Volgend jaar gaat het ren gedeelte Run4MS heten en in aanloop daarnaar mochten dit jaar al mannen meedoen. Toch gingen de prijzen voor plaats 1, 2 en 3 bij zowel de 5 als de 10 km naar vrouwen.  De eerste prijs bij de 5 km ging naar Eva Patyna die de afstand in 21:38 rende. Grietje Boorsma won de 10 km met een tijd van 41:35.

Redenen genoeg

Iedereen had zijn of haar eigen reden om mee te doen. Sommige liepen voor een vader of moeder die MS heeft of heeft gehad. Een van de deelneemster aan de 10 km Run4MS zei op haar actiepagina: ‘5 jaar geleden dat ik trots maar verdrietig afscheid heb moeten nemen van mijn moeder. Na 32 jaar was het leven met MS voor haar ondraaglijk geworden. Ik hoop dat meer onderzoek binnenkort tot een doorbraak gaat leiden.’

De jonge deelneemster Ailee van team ladiesCircle4MS deed mee aan de 5 km Walk4MS. Haar moeder heeft MS en daar heeft ze best veel moeite mee gehad. Ze wil dolgraag dat er een oplossing komt en  daarom doneerde ze € 75,- van haar eigen spaargeld.

Andere liepen voor een vriend of vriendin met MS, zoals het team Pharos: ‘Wij willen alle MS- patiënten steunen en met name onze vriendin Alex die hier mee te dealen heeft.’

Eigen uitdaging

Ook veel mensen met MS deden mee. Ieder met een eigen uitdaging. Zo wandelde Judith van team Judith voor het eerst de hele 5 km uit, zonder rolstoel. Evelyn van team Run2BeatMS rende nog nooit zo’n snelle tijd bij de 5 km Run. Evelyn had een drukke dag, omdat ze ook verslag deed van de Rokjesdagloop op het instagram account van Amsterdam UMC. MS is een grillige ziekte. Sandy van team SandyMoveS heeft momenteel veel last van haar MS. Ze kon daarom zelf niet meedoen, maar haar team wandelde mee en werden door Sandy bij de finish omarmt.

Nog meer prijzen

De prijs voor het team dat het meeste had opgehaald ging naar team Fisherman’s Friends. Door een artikel in het dagblad AD steeg de opbrengst van hun actiepagina in de laatste week naar meer dan € 4.000 euro. Het team Rock4MS ontvingen de originaliteitprijs met hun Pink ladies outfits.

Donaties kunnen worden gedaan via : https://www.inactievoorms.nl/project/rokjesdagloop-2019

Gepubliceerd op: 02-04-2019