Jaarlijkse evenementen

Amsterdam UMC, locatie VUmc organiseert een aantal evenementen die ieder jaar terugkeren op de agenda.

De Anatomische Les

De Anatomische Les is een medische publiekslezing op het snijvlak van geneeskunde en maatschappij. Ieder jaar wordt hiervoor een wetenschapper gezocht die op zijn of haar vakgebied toonaangevend is. De Anatomische Les is een samenwerking met de Volkskrant en wordt gehouden in Het Concertgebouw in Amsterdam. 

De Anna Reynvaanlezing

Jaarlijks vindt de lezing plaats die vernoemd is naar Anna Reynvaan: het boegbeeld van de Nederlandse verpleegkunde (1844 – 1920). De organisatie is een samenwerking met Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, TVZ – Verpleegkunde in praktijk en wetenschap en de Hogeschool van Amsterdam/ Amsterdam School of Health Professionals.

De Anna Reynvaanlezing wordt gehouden in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Het thema van de lezing van 30 mei 2018 was Veerkracht.

Meer over de Anna Reynvaan-prijzen

Literatuur en Geneeskunde

Op de eerste woensdagmiddag van oktober vindt jaarlijks het VUmc Symposium Literatuur en Geneeskunde plaats. Hierbij houdt een bekende schrijver of dichter een publiekslezing over een onderwerp dat met de geneeskunde te maken heeft. Ook wordt een boek gepresenteerd met daarin essays, poëzie en originele fragmenten over het thema. De jaarlijkse VUmc-poëzieprijs wordt tijdens het symposium uitgereikt. 

Nieuwsgierig naar het programma van dit jaar? Dit verschijnt in juni op de website www.literatuurengeneeskunde.nl. Hier vindt u ook de schrijvers van de afgelopen edities.

De toegang is gratis, maar inschrijving is verplicht. Organisator van het symposium en hoofdredacteur van het boek is prof. dr. A.K. Oderwald, bijzonder hoogleraar Literatuur en Geneeskunde, verbonden aan de afdeling huisartsgeneeskunde & ouderengeneeskunde van locatie VUmc.