VUmc in praktijk

  2017-04-06 Banner VUmc de praktijk

VUmc in praktijk  is ons digitale magazine waarin we de alledaagse praktijk van VUmc laten zien.

Met dit digitale magazine houden wij je op de hoogte van onze ontwikkelingen op het gebied van patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Ook lees je verhalen van patiënten en medewerkers én hoe je ons werk kunt steunen. VUmc in praktijk verschijnt 6 keer per jaar.

Editie 17, september 2017

VUmc in praktijk #17 - Cover 250 x 174

In deze editie: veel verhalen over Alzheimer, een van de uitdagingen in de gezondheidszorg van deze eeuw.  Alleen al in Nederland zijn er zo'n 250.000 mensen met deze ziekte, een aantal dat binnen enkele decennia zal verdubbelen als er niets gebeurt. Wereldwijd zullen er 105 miljoen patiënten zijn in 2050. Toch weten we nog te weinig over Alzheimer. Open het magazine en lees alle verhalen.

   

Editie 16, juli 2017

2017-08-04 VUmc in praktijk 16

In deze uitgebreide zomereditie: veel verhalen over vrouw - kind zorg. Bij 25 weken zwangerschap woog de baby van Alberdien 500 gram. Op de afdeling verloskunde kwamen ze tot de conclusie: als het kindje nu geboren zou worden, zou men niets kunnen doen. Alberdien: "samen met mijn vriend heb ik toen meteen een naam voor onze zoon bedacht: Max. Hij is dan wel klein, maar we wensen hem groot.” Open het magazine en lees alle verhalen.

   

Editie 15, mei 2017

VUmc in praktijk #15

In deze editie  verhalen over hart- en vaatziekten verteld door een masterstudent, een onderzoeker, diverse zorgverleners en patiënt Mohamed Mahkloufi: 'Ik was altijd gezond, maar het laatste jaar voelde ik me zwakjes, ik was ook gauw moe. Ik wuifde het weg, maar mijn vrouw pakte door. Gelukkig maar.' Open het magazine en lees alle verhalen. 

 

Editie 14, maart 2017

VUmc in praktijk #14

In deze editie: verhalen over kanker verteld vanuit een patiënt, zorgverleners, een onderzoeker en masterstudent oncologie Ilona Baaten: 'Kanker heeft mij altijd geïnteresseerd. Iedereen krijgt er op een of andere manier mee te maken. Ikzelf ook, binnen mijn familie. Dat heeft mij extra gemotiveerd.' Open het magazine en lees alle verhalen.

 

Editie 13, december 2016

  vumc-inpraktijk-nr13-december-2016

Saskia Hesse stapte zes jaar geleden in een kuiltje en brak een middenvoetsbeentje. Vervelend, zes weken in het gips en wat stijf daarna, maar ze dacht het leven snel weer op te kunnen pakken. Het liep anders. Na een maand werd ontdekt dat Saskia lijdt aan CRPS; het Complex Regionaal Pijn Syndroom. In dit nummer veel ins en outs over deze ziekte.

 

Editie 12, oktober 2016

VUmc in praktijk #12 - Cover 250

VUmc bestaat 50 jaar! Vijftig jaar geleden kreeg een bijzondere groep vrouwen met groene spaarbussen voldoende kleingeld bij elkaar om te starten met de bouw van een ziekenhuis. Deze maand vieren we het 50-jarig bestaan van dat ziekenhuis, ons ziekenhuis. In deze editie lees je alles over het jubileum en maak je kennis met het team dat zorgt voor de organisatie van de jubileumactiviteiten. En omdat wij vinden dat bij een jubileum een terugblik niet mag ontbreken spraken we met Teeke Glastra (87), een van de eerste VUmc-ers. Hij vertelde ons fantastische verhalen.

 

Editie 11, augustus 2016

VUmc in praktijk #11 - Cover 250 

Zowel RTL Nieuws als het NOS Journaal stonden eind mei voor de deur - die van VUmc en de hare - om Lineke van Kruijl te interviewen. Ze was een van de eerste patiënten die bestraald is met de MRIdian, het nieuwste van het nieuwste op het gebied van radiotherapie. Lineke wilde haar verhaal maar al te graag vertellen. In VUmc & ik het verhaal van Mieke Sjoerds, die wist dat er iets niet klopte na de bevalling van haar zoontje Djevi. Maar wat? Jessica Derijcke en Marina van den Booren werken beiden als medisch pedagogisch medewerker in VUmc. In Door de ogen van vertellen zij over hun werk op de kinderafdeling.

 

Editie 10, juni/juli 2016

VUmc in praktijk #10 - Cover 250 

Trots zijn we op de vijf (!) geneeskundestudenten die meedoen aan de Olympische Spelen. In een uitgebreid interview met drie van hen kun je lezen wat hun drijfveren zijn om te studeren op topniveau naast het beoefenen van topsport. Miriam van Reijen is topatleet, bewegingswetenschapper én ook nog schrijver van twee hardloperskookboeken. Ze lijkt haar hand niet te hoeven omdraaien voor deze 'killercombi'. Leer Miriam kennen in Een leven als een triathlon. En Babette Burbach viel ons op met haar Instagram account Journey to become fit. Zij is een jonge studente verpleegkunde en VUmc patiente op weg naar volledige fitheid. Lees haar verhaal in VUmc & ik.

 

Editie 9, april 2016

VUmc in praktijk #9 

Zo nu en dan zijn we onzeker of ontevreden over ons lichaam, maar bij die emoties blijft het vaak. Eventjes. En dan gaan we weer over tot op de orde van de dag. De meesten van ons weten niet hoe het is om in het verkeerde lichaam geboren te zijn. Gelukkig maar, want dat heeft flink wat voeten in aarde. Jarenlang leidde Engel Andriessen het leven van een heteroman, getrouwd, twee dochters. In februari 2013 had zij haar eerste gesprek bij de transgenderpoli. In VUmc & ik vertelt Engel haar verhaal.

 

Editie 8, februari 2016

VUmc in praktijk #8 - Cover 250

In iedere editie van VUmc in praktijk lichten we een jubileumevenement uit, dit keer is dat de bijzondere lezing van Kees van Kooten. Onlangs las hij voor uit zijn nieuwe boek Leve het welwezen, hierin schrijft hij over zijn ervaring als patiënt in ons ziekenhuis. In VUmc & ik komen vanaf nu uitsluitend patiënten aan het woord. De reden? Zij bieden ons een heel persoonlijke blik op het reilen en zeilen in VUmc, zoals ook blijkt uit het verhaal van Janneke Hoekerd-Hop (24) uit Nunspeet die in maart een stamceltransplantatie krijgt.

 

printen