VUmc in praktijk

  2017-04-06 Banner VUmc de praktijk

VUmc in praktijk  is ons digitale magazine waarin we de alledaagse praktijk van VUmc laten zien.

Met dit digitale magazine houden wij je op de hoogte van onze ontwikkelingen op het gebied van patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Ook lees je verhalen van patiënten en medewerkers én hoe je ons werk kunt steunen. VUmc in praktijk verschijnt 6 keer per jaar.

Editie 18, januari 2018

VUmc in praktijk #18 - Cover 250

In Amsterdam heeft een op de negen personen moeite met lezen en schrijven. Dit betekent dat wij als Amsterdams ziekenhuis ook veel te maken hebben met laaggeletterde patiënten. Wat betekent dit voor de overdracht van informatie? Begrijpt elke patiënt de uitleg van de arts? Taalpunt VUmc biedt patiënten en bezoekers hulp bij het invullen van formulieren en verwijzen hen door naar taalcursussen in de buurt. Dicky Gingnagel en Dora Coffier waren ooit laaggeletterd, maar hebben door een cursus te volgen, plezier in lezen en schrijven gekregen. Open het magazine en lees alle verhalen.

   

Editie 17, september 2017

VUmc in praktijk #17 - Cover 250 x 174

In deze editie: veel verhalen over Alzheimer, een van de uitdagingen in de gezondheidszorg van deze eeuw.  Alleen al in Nederland zijn er zo'n 250.000 mensen met deze ziekte, een aantal dat binnen enkele decennia zal verdubbelen als er niets gebeurt. Wereldwijd zullen er 105 miljoen patiënten zijn in 2050. Toch weten we nog te weinig over Alzheimer. Open het magazine en lees alle verhalen.

   

Editie 16, juli 2017

2017-08-04 VUmc in praktijk 16

In deze uitgebreide zomereditie: veel verhalen over vrouw - kind zorg. Bij 25 weken zwangerschap woog de baby van Alberdien 500 gram. Op de afdeling verloskunde kwamen ze tot de conclusie: als het kindje nu geboren zou worden, zou men niets kunnen doen. Alberdien: "samen met mijn vriend heb ik toen meteen een naam voor onze zoon bedacht: Max. Hij is dan wel klein, maar we wensen hem groot.” Open het magazine en lees alle verhalen.

   

Editie 15, mei 2017

VUmc in praktijk #15

In deze editie  verhalen over hart- en vaatziekten verteld door een masterstudent, een onderzoeker, diverse zorgverleners en patiënt Mohamed Mahkloufi: 'Ik was altijd gezond, maar het laatste jaar voelde ik me zwakjes, ik was ook gauw moe. Ik wuifde het weg, maar mijn vrouw pakte door. Gelukkig maar.' Open het magazine en lees alle verhalen. 

 

Editie 14, maart 2017

VUmc in praktijk #14

In deze editie: verhalen over kanker verteld vanuit een patiënt, zorgverleners, een onderzoeker en masterstudent oncologie Ilona Baaten: 'Kanker heeft mij altijd geïnteresseerd. Iedereen krijgt er op een of andere manier mee te maken. Ikzelf ook, binnen mijn familie. Dat heeft mij extra gemotiveerd.' Open het magazine en lees alle verhalen.

 

printen