Cardiochirurgie

Het specialisme cardiochirurgie voert operaties uit aan het hart en de longen. Onze longchirurgen en hartchirurgen werken dan ook zij aan zij. Dit worden cardio-thoracale operaties genoemd. Inmiddels zijn dat er ruim 800 per jaar. We voeren bypass- of hartklepoperaties uit.

Cardiochirurgie is een vakgebied waarin de ontwikkelingen snel gaan. Als universitair centrum doen we dan ook veel wetenschappelijk onderzoek. Met die resultaten leiden we weer nieuwe chirurgen op. Zo kunnen zij meteen de laatste technieken toepassen. Wat vroeger een openhartoperatie was, kan nu met een kijkoperatie. In plaats van 2 weken op de intensive care loopt de patiënt dan na 3 dagen alweer rond.

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een vervolgafspraak op deze poli maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gehad bij deze polikliniek? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.

Contactgegevens en locaties

icoon locatie gebouw

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Ziekenhuisgebouw
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Ga voor meer Lees de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

Cardiochirurgie bevindt zich in het ziekenhuisgebouw in vleugel D op de 4e etage.

Bekijk de interactieve route naar vleugel D. Print de route of bekijk deze met uw mobiele telefoon.

Neem contact op met de poli door te bellen naar: 020 - 444 4515.

Wordt u opgenomen bij dit specialisme? Dan komt u te liggen op de verpleegafdeling cardiologie/cardiochirurgie, vaatchirurgie/longchirurgie/cardiologie of de verpleegafdeling intensive care.

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer van de polikliniek.

Secretariaat cardiochirurgie
020 - 444 4515
020 - 444 2453 (fax)
cardchir@vumc.nl

Secretariaat interventiecardiologie
5D kamer 63
Postbus 7057
1007 Amsterdam
020 - 444 2441
secr.inva@vumc.nl

Zorg waar wij goed in zijn

BPA-dotterbehandeling

Als eerste in Nederland voerden wij een BPA-dotterbehandeling uit. Een klein gaatje in plaats van een zware operatie haalt stolsels uit de longvaten weg.

Hartrevalidatie

Na een probleem aan het hart kan weer opstarten lastig zijn. Ons hartrevalidatieprogramma zorgt voor uw dagelijkse beweging én verwerking van alle emoties.

Echografie

Echografie geeft makkelijk, snel en pijnloos een kijkje in bijvoorbeeld het hart. We zijn trots op onze echografie-afdeling die een Europees certificaat kreeg.

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
D. Janssen Cardiochirurg
M.A Paul
Rick Paul Longchirurg
S. Spiegelenberg
S. Spiegelenberg Cardiothoracaal chirurg
Petr Symersky
Petr Symersky Cardio thoracaal chirurg

Wachttijden

Het liefst helpen wij u zo snel mogelijk. De werkelijkheid is helaas dat voor verschillende behandelingen een wachttijd bestaat. Dat betekent dat u niet altijd direct terecht kunt voor een eerste afspraak, een onderzoek, behandeling of opname.

Patiënteninformatie cardiochirurgie

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Informatie voor onderzoekers, verwijzers en professionals

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen.U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.