Reconstructieve (micro)chirurgie

Zeer uiteenlopende patiënten ondergaan reconstructieve chirurgie, bijvoorbeeld mensen die door hoofd-halskanker, borstkanker of een andere ziekte een reconstructie van een lichaamsdeel nodig hebben.

Bij aandoeningen van wervelkolom of andere botten door bijvoorbeeld tumoren wordt nieuwe stabiliteit verkregen door gebruik van gevasculariseerde fibulaspanen.

Ook na ongevallen is vaak plastisch chirurgische expertise vereist. De plastisch chirurg behandelt brandwonden en grote littekens, maar ook wonden waarbij bedekking van botten, pezen en bloedvaten niet meer mogelijk is. Om bij dergelijke grote wonden een functioneel en cosmetisch mooi resultaat te krijgen passen we microchirurgische expertise en behandeling toe. 

DIEP (Deep Internal Epigastric Perforator)-flap

Reconstructie na borstamputatie door middel van een zogenoemde DIEP-flap is een methode, waarmee de afdeling Plastische, reconstructieve en handchirurgie in binnen- en buitenland hoog scoort. Bij deze methode van borstreconstructie reconstrueren we in één procedure de huid en de vulling van de borst. Het gebruik van een inwendige borstprothese is niet meer nodig, omdat we gebruikmaken van huid en vet aan de onderkant van de buik. Op deze wijze kunnen we een zeer natuurlijke borst reconstrueren.