Bloedafname - polikliniek

Moet er bloed bij u afgenomen worden voor onderzoek? Dan komt u voor bloedprikken naar de poli bloedafname (het priklab). Ook wanneer uw urine of ontlasting onderzocht moet worden, brengt u dit bij ons. Met bijna 400 mensen per dag, is het bij ons elke dag druk. Voor de bloedafname hoeft u geen afspraak te maken. De poli’s bloedafname zijn doorgaans in de middag rustiger.

Eerst haalt u een kaartje bij onze automaat, waarbij u aangeeft waarvoor u naar het priklab komt. Vervolgens neemt u plaats in de wachtruimte. Bij het verschijnen van uw nummer op het beeldscherm ziet u bij welke balie u verwacht wordt. De medewerker aan de balie verwerkt uw formulieren. Daarna neemt u opnieuw plaats in de wachtruimte totdat u ziet in welke prikkamer u terecht kunt. In de prikkamer zit een medewerker klaar om enkele buisjes bloed bij u af te nemen. Daarna gaan de buisjes bloed naar het laboratorium om onderzocht te worden.

In VUmc zijn 2 bloedafname poli's: receptie P en de kinderpoli.
De polikliniek bloedafname voor volwassenen bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie P, op de 1e verdieping en is op maandag t/m vrijdag geopend van 07:30 - 16:30 uur (op maandag en woensdag vanaf 07:15 uur)
De polikliniek bloedafname voor kinderen bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie L - ruimte 1 Y 010, op de 1e verdieping en is op maandag t/m vrijdag geopend van 08:15 - 16:00 uur.

Contactgegeven, locaties en openingstijden

Amsterdam UMC, locatie VUmc  
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118 
1081 HZ Amsterdam

Lees de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij de polikliniek van Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

Volwassenen

De polikliniek bloedafname voor volwassenen bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie P, op de 1e verdieping. Bekijk de interactieve route naar receptie P. Print de route of bekijk deze met uw mobiele telefoon.

Kinderen

De polikliniek bloedafname voor kinderenen bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie L - ruimte 1 Y 010, op de 1e verdieping. Bekijk de interactieve route naar receptie L. Print de route of bekijk deze met uw mobiele telefoon.

(Hemato)oncologie patiënten

De polikliniek bloedafname voor (hemato)oncologie patiënten bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie W op de 6e verdieping,

In VUmc zijn 2 bloedafname poli's: receptie P en de kinderpoli.

De polikliniek bloedafname voor volwassenen bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie P, op de 1e verdieping en is op maandag t/m vrijdag geopend van 07:30 - 16:30 uur (op maandag en woensdag vanaf 07:15 uur)

De polikliniek bloedafname voor kinderen bevindt zich in het polinkliniekgebouw bij receptie L - ruimte 1 Y 010, op de 1e verdieping en is op maandag t/m vrijdag geopend van 08:15 - 16:00 uur.

Telefoonnummer polikliniek: 020 - 444 5416

Informatie voor patiënten bloedafname

Wilt u meer weten over deze polikliniek? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

Wij zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw ervaringen met onze zorgverlening. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekeraar dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen?

De medewerkers van ons servicecentrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichten

Informatie over behandeling, veilige zorg, en het academisch karakter van Amsterdam UMC.