Bloedafname - polikliniek

Is er een bloedafname nodig vanwege onderzoek? Dan komt u voor bloedprikken naar de polikliniek bloedafname (het priklab). Ook wanneer uw urine of ontlasting onderzocht moet worden, brengt u dit bij ons. Voor de bloedafname hoeft u geen afspraak te maken. Met bijna 400 mensen per dag, is het bij ons elke dag druk. Doorgaans is het op de polikliniek bloedafname in de middag rustiger.

Contactgegeven, locaties en openingstijden

Amsterdam UMC, locatie VUmc  
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118 
1081 HZ Amsterdam

Lees de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij de polikliniek van Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

Volwassenen

Voor een bloedafname meld u zich bij de polikliniek bloedafname in het polikliniekgebouw bij receptie P, op de 1ste verdieping. Bekijk de interactieve route naar receptie P. Print de route of bekijk deze met uw mobiele telefoon.

Kinderen

De kinderpoli is in 2022 verhuisd naar locatie AMC. Voor bloedafname van kinderen kunt u bij voorkeur terecht bij locatie AMC.

Telefoonnummer polikliniek bloedafname: 020-444 5416

Volwassenen

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 07:30 – 17:00 uur (op maandag en woensdag vanaf 07:15 uur voor hematologisch, oncologische, en longoncologische patiënten).

Voor de wachtruimte van de polikliniek bevindt zich een ticketautomaat. Eerst haalt u een kaartje bij deze automaat, waarbij u aangeeft waarvoor u naar de polikliniek bloedafname komt (bv. bloedafname of afgifte van materiaal). Vervolgens neemt u plaats in de wachtruimte. Houdt uw (digitale) patiëntenpas gereed. Bij het verschijnen van uw nummer staat de balie vermeld waar u wordt verwacht (dit is de blauwe kolom). Geef uw patiëntenpas, eventuele formulieren en uw ticket aan de medewerker bij de balie. Diegene kijkt welke afname nu gepland staat. Vervolgens geeft de medewerker u uw afname etiketten terug met uw ticket.

U neemt opnieuw plaats in de wachtruimte totdat uw nummer nogmaals verschijnt op hetzelfde beeldscherm met het nummer van de prikkamer (gele kolom). U kunt de aangegeven prikkamer binnengaan en plaatsnemen. Een medewerker zit klaar om bloed bij u af te nemen. Daarna gaan de buisjes bloed naar het laboratorium om onderzocht te worden.

Informatie voor patiënten bloedafname

Wilt u meer weten over deze polikliniek? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

Wij zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Resultaten en kwaliteitscijfers

Uw mening telt

Wij horen graag uw ervaringen met onze zorgverlening. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekeraar dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen?

De medewerkers van ons servicecentrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichten

Informatie over behandeling, veilige zorg, en het academisch karakter van Amsterdam UMC.