Bloedafname - polikliniek

Is er een bloedafname nodig vanwege onderzoek? Dan komt u voor bloedprikken naar de polikliniek bloedafname (het priklab). Ook wanneer uw urine of ontlasting onderzocht moet worden, brengt u dit bij ons. Voor de bloedafname hoeft u geen afspraak te maken. Met bijna 400 mensen per dag, is het bij ons elke dag druk. Doorgaans is het op de polikliniek bloedafname in de middag rustiger.

Eerst haalt u een kaartje bij onze automaat, waarbij u aangeeft waarvoor u naar het priklab komt. Vervolgens neemt u plaats in de wachtruimte. Bij het verschijnen van uw nummer op het beeldscherm ziet u bij welke balie u verwacht wordt. De medewerker aan de balie verwerkt uw formulieren. Daarna neemt u opnieuw plaats in de wachtruimte totdat u ziet in welke prikkamer u terecht kunt. In de prikkamer zit een medewerker klaar om enkele buisjes bloed bij u af te nemen. Daarna gaan de buisjes bloed naar het laboratorium om onderzocht te worden.

In VUmc zijn 2 bloedafname poli's: receptie P en de kinderpoli.
De polikliniek bloedafname voor volwassenen bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie P, op de 1e verdieping en is op maandag t/m vrijdag geopend van 07:30 - 16:30 uur (op maandag en woensdag vanaf 07:15 uur)
De polikliniek bloedafname voor kinderen bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie L - ruimte 1 Y 010, op de 1e verdieping en is op maandag t/m vrijdag geopend van 08:15 - 16:00 uur.

Contactgegeven, locaties en openingstijden

Amsterdam UMC, locatie VUmc  
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118 
1081 HZ Amsterdam

Lees de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij de polikliniek van Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

In Amsterdam UMC, locatie VUmc zijn 2 poliklinieken bloedafname: receptie P en receptie W.

Volwassenen

Voor een bloedafname meld u zich bij de polikliniek bloedafname in het polikliniekgebouw bij receptie P, op de 1ste verdieping. Bekijk de interactieve route naar receptie P. Print de route of bekijk deze met uw mobiele telefoon.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 07:30 - 16:30 uur.

Hemato-, oncologie- en longpatiënten

Voor hemato-, oncologie-, en longpatiënten is er een aparte locatie voor bloedafname, welke zich bevindt in het polikliniekgebouw bij receptie W op de begane grond. U bereikt receptie W via de hoofdingang van de poliklinieken. Voorbij de Centrale Balie gaat u rechtsaf.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 07:30 – 15:45 uur (op maandag en woensdag vanaf 07:15 uur).

Kinderen

De kinderpoli is verhuisd naar het AMC. Voor bloedafname van kinderen kunt u bij voorkeur terecht in het AMC.

Aanmelden voor bloedafname

Voor de wachtruimte van de polikliniek bevindt zich, voor de paal links van de balie, een ticketautomaat. Eerst haalt u een kaartje bij deze automaat, waarbij u aangeeft waarvoor u naar de polikliniek bloedafname komt (bv. bloedafname of afgifte van materiaal). Vervolgens neemt u plaats in de wachtruimte. Bij het verschijnen van uw nummer staat de balie vermeld waar u wordt verwacht (dit is de blauwe kolom). Uw formulieren worden aan de balie direct verwerkt en u ontvangt uw formulieren terug met uw ticket. U neemt opnieuw plaats in de wachtruimte totdat uw nummer nogmaals verschijnt op hetzelfde beeldscherm met het nummer van de prikkamer (gele kolom). U kunt de aangegeven prikkamer binnengaan en plaatsnemen. Een medewerker zit klaar om bloed bij u af te nemen. Daarna gaan de buisjes bloed naar het laboratorium om onderzocht te worden.

In VUmc zijn 3 bloedafname poli’s: receptie P, W en de kinderpoli

De polikliniek voor reguliere bloedafname (receptie P) bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie P op de 1ste verdieping. Receptie P is geopend van maandag t/m vrijdag van 07.30 uur – 16.30 uur.

Receptie W bevindt zich achter het patiëntenservicepunt op de begane grond in het polikliniekgebouw. Bij receptie W kunnen patiënten terecht voor bloedafname die onder behandeling zijn bij de hematologie/ oncologie en longziekten. De openingstijden zijn maandag en woensdag van 07.15 uur – 15.45 uur, dinsdag en donderdag 07.30 uur – 15.45 uur.

 De polikliniek bloedafname voor kinderen bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie L – ruimte 1 Y 010 op de 1ste verdieping van het polikliniekgebouw en is op maandag t/m vrijdag geopend van 08.15 uur- 16.00 uur.

 Telefoonnummer polikliniek: 020-444 5416

Informatie voor patiënten bloedafname

Wilt u meer weten over deze polikliniek? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

Wij zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw ervaringen met onze zorgverlening. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekeraar dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen?

De medewerkers van ons servicecentrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichten

Informatie over behandeling, veilige zorg, en het academisch karakter van Amsterdam UMC.