Transferafdeling Amsterdam UMC, locatie VUmc

Bent u na een opname in het ziekenhuis nog niet genoeg hersteld om zelfstandig thuis te zijn? Of wacht u op een plaats in een revalidatiecentrum, verpleeghuis of verzorgingshuis? De Transferafdeling van Amstelring in het VUmc biedt voor die periode een huiselijke omgeving mét 24 uur per dag professionele zorg.

Een verblijf op de Transferafdeling is altijd tijdelijk. Het is een tussenstap. U heeft nog zorg nodig, maar ligt niet meer in een ziekenhuisbed. Actief bezig zijn en dagelijkse structuur zijn belangrijk voor uw herstel. U pakt uw dagritme en dagelijkse activiteiten daarom weer zoveel mogelijk op. In de twee gezamenlijke huiskamers ontbijten en eten we samen aan tafel. Het is ook een fijne en gezellige plek om samen met uw bezoek een kopje koffie of thee te drinken.

Meedoen aan activiteiten

Spelletjes, geheugentraining, wandelen naar de Hortustuin, bijna iedere dag is er iets te doen. We gaan ook naar activiteiten die het VUmc organiseert, bijvoorbeeld de lunchconcerten. Wat vindt u leuk om te doen? We horen het graag!

Dag en nacht professionele zorg

Goede zorg dichtbij geeft een veilig gevoel. U ontvangt 24-uur per dag uitstekende verpleegzorg van medewerkers van Amstelring. Alle zorgspecialisten die u nodig heeft staan voor u klaar: verpleegkundigen en verzorgenden, een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, diëtist, logopedist, geestelijk verzorger en maatschappelijk werker..

Voorzieningen van het ziekenhuis

Verblijft u op de Transferafdeling? Dan kunt u gewoon gebruik maken van alle voorzieningen van het ziekenhuis. Van de winkeltjes en kapper tot de pedicure en de kerkdiensten in de kapel.  

Afspraak in de polikliniek

Heeft u een afspraak in de polikliniek? Geef dat dan door aan uw verzorgende van de Transferafdeling. Als u wilt, regelen we intern vervoer voor u.

Samenwerking Amsterdam UMC en Amstelring

De Transferafdeling is een hechte samenwerking tussen Amstelring en Amsterdam UMC, locatie VUmc. Veel mensen op de afdeling zijn dan ook afkomstig van één van de verpleegafdelingen van Amsterdam UMC. Maar ook huisartsen of andere ziekenhuizen kunnen mensen doorverwijzen voor de Transferafdeling.  

Uitgebreide informatie over de Transferafdeling vindt u op de website van Amstelring.

Naar de website van de Transferafdeling