Basic Life Support en Automatische Externe Defibrillatie

Reanimeren kan iedereen leren. Tijdens de training Basic Life Support (BLS) leert u hoe u een slachtoffer met een hartstilstand op de best mogelijke manier kunt helpen. Met deze vaardigheden vergroot u de kans aanzienlijk dat het slachtoffer zal overleven.

U leert de stappen die u moet doorlopen wanneer u geconfronteerd wordt met een slachtoffer van een hartstilstand. Daarna weet u hoe u het slachtoffer moet beademen, hoe u borstcompressies (hartmassages) geeft en een AED gebruikt. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED geeft u het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok waardoor het mogelijk weer op gang komt. Het slachtoffer heeft op deze manier een nóg grotere kans op overleven.

Deze training richt zich op de reanimatie van volwassenen conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

In deze actieve training leert u om te kunnen reanimeren met en zonder behulp van een AED. De instructeur leert u de stappen die u moet doorlopen wanneer u wordt geconfronteerd met een hartstilstand van een volwassene.

-         Benadering van het slachtoffer
-         Het beoordelen van het bewustzijn en de ademhaling
-         Uitvoering van borstcompressies (hartmassage) en beademing
-         Gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator)
Na uitleg en demonstratie door de instructeur, past u de verschillende stappen zelf toe op een reanimatiepop. De instructeur geeft u instructies ter verbetering van uw aanpak en techniek.

Deze training wordt gegeven door een BLS/AED instructeur. Onze instructeurs beschikken over de certificering van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Ook zijn nieuwe regels opgesteld om aan alle gestelde veiligheidsmaatregelen te voldoen, waardoor onze instructeurs veilig kunnen trainen met deelnemers. De training wordt afgesloten met een kort praktijkexamen waarbij de deelnemer wordt getoetst op praktische vaardigheden.

Doelgroep

Medewerkers in de gezondheidszorg die willen leren reanimeren of hun kennis willen opfrissen. Deze training is voor medewerkers zonder BLS certificaat of met een verlopen certificaat, ouder dan 1 jaar.

Duur

2,5 uur.

Deelnemers

Maximaal 6 (per 6 deelnemers is 1 instructeur aanwezig).

Data 2024

De training wordt weer fysiek gegeven! Als u klikt op: Inschrijven ziet u de data wanneer de training wordt gegeven.
Bent u niet werkzaam binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc en wilt u meer informatie over mogelijkheden en trainingsdata? Dan kunt u contact opnemen met Léonie van Schaik via onderstaande contactgegevens.

Prijs 2024

€ 106,-

Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’.

Accreditatie

Bij het succesvol afronden van de Basic Life Support / AED cursus ontvangt u een BLS/AED certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Het certificaat is internationaal erkend door de European Resuscitation Council (ERC).
Om het certificaat geldig te houden dient u elk jaar een
herhalingstraining te volgen.

Plaats

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

 

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Léonie van Schaik