Cursus Projectmanagement in de Zorg

Schrijf je nu in

In de interactieve Cursus Projectmanagement in de Zorg versterkt u uw rol als projectmanager en projectleider in de zorg. U leert communicatie- en leiderschapsvaardigheden waarmee u het projectresultaat kunt opleveren binnen een vastgestelde tijd, met een vastgesteld budget en vooraf afgesproken kwaliteit. De cursus biedt de mogelijkheid tot netwerken en het uitwisselen van ervaringen met medecursisten van Amsterdam UMC en andere zorginstellingen.

Ook beschikbaar als Incompany training

Wordt u regelmatig gevraagd om naast uw functie projecten aan te sturen? Dan is uw belangrijkste opdracht het opleveren van een gedefinieerd eindproduct binnen de eisen van tijd, budget en kwaliteit.

Als projectmanager en projectleider moet u een duidelijke visie voor ogen hebben en uw team kunnen inspireren om het projectdoel te behalen. Daarom leert u in deze cursus de benodigde projectmethodieken en communicatiestijlen toe te passen die echt werken. We wisselen theorie af met praktische oefeningen. U brengt uw eigen project mee naar de cursus.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch

De volgende onderwerpen zijn in het  programma opgenomen:

 • De kernprincipes van projectmatig werken;
 • Projectfasering;
 • Business case;
 • Projectteamrollen;
 • Hard- en soft skills van de projectleider/medewerker;
 • Communicatiestijlen;
 • Casuïstiek uit de praktijk.
 • Praktijkopdrachten

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor iedereen in de zorg die regelmatig in organisatie-brede projecten werkt. 

Duur 

Zes dagdelen. Tijden van 9:00 uur tot 13:00 uur. Reken daarnaast op voorbereidingstijd (waaronder het uitwerken van opdrachten).

Data 2023

Voorjaar:
VOL

Najaar
14 september, 28 september, 12 oktober, 2 november, 23 november en 21 december 2023

Prijs 2023

€ 1.330,00 voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 1.665,00 voor niet Amsterdam UMC medewerkers.

Deelnemers  

Minimaal 3, maximaal 10 deelnemers

Locatie 

De cursus wordt fysiek (op locatie) gegeven

Aanmelding

Wilt u zich inschrijven voor de cursus? Stuur een e-mail met uw contactgegevens naar: projectmanagement@amsterdamumc.nl. We zullen contact opnemen voor een kort telefonisch intakegesprek.

De cursus kan eventueel ook op aanvraag worden verzorgd. Neem contact op met Trudie van Luijnen - Ligtvoet voor meer informatie over de aanvraag van cursusdata: projectmanagement@amsterdamumc.nl

Bewijs van deelname

Alle deelnemers ontvangen een bewijs van deelname (bvd), op voorwaarde dat zij minimaal vijf van de zes blokken actief hebben bijgewoond en alle praktijkopdrachten voor de deadline hebben uitgevoerd.

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

 

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Voorwaarden:

- De deelnemer heeft een project aan de start van de cursus.
- Voorafgaand aan de cursus vindt een intakegesprek plaats.

Meer informatie? Vraag het aan

Trudie van Luijnen - Ligtvoet

 1. Wilt u grip krijgen op alle projecten bij uw organisatieonderdeel? Leer dan in deze aanvullende uw...
  Bekijk
 2. Wilt u beter worden in het managen van de risico’s rondom projecten? Bij VUmc Academie kunt u dit...
  Bekijk