Cursus Projectmanagement in de Zorg

Schrijf je nu in

In de interactieve Cursus Projectmanagement in de Zorg versterkt u uw rol als projectmanager en projectleider in de zorg. U leert communicatie- en leiderschapsvaardigheden waarmee u het projectresultaat kunt opleveren binnen een vastgestelde tijd, met een vastgesteld budget en vooraf afgesproken kwaliteit. De cursus biedt de mogelijkheid tot netwerken en het uitwisselen van ervaringen met medecursisten van Amsterdam UMC en andere zorginstellingen. Deze cursus is mede dankzij de samenwerking met andere UMC’s tot stand gekomen.

Ook beschikbaar als Incompany training

Wordt u regelmatig gevraagd om naast uw functie organisatiebrede projecten aan te sturen? Dan is uw belangrijkste opdracht het opleveren van een gedefinieerd eindproduct binnen de eisen van tijd, budget en kwaliteit.

Als projectmanager en projectleider moet u een duidelijke visie voor ogen hebben en uw team kunnen inspireren om het projectdoel te behalen. Daarom leert u in deze cursus de benodigde projectmethodieken en communicatiestijlen toe te passen die echt werken. We wisselen theorie af met praktische oefeningen. U brengt uw eigen project mee naar de cursus.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch

De volgende onderwerpen zijn in het  programma opgenomen:

 • De kernprincipes van projectmatig werken;
 • Projectfasering;
 • Business case;
 • Projectteamrollen;
 • Hard- en soft skills van de projectleider/medewerker;
 • Communicatiestijlen;
 • Casuïstiek uit de praktijk.
 • Praktijkopdrachten

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor iedereen in de zorg die regelmatig in organisatie-brede projecten werkt. 

Duur 

6 dagdelen van 9:00 tot 13:00 uur. Reken daarnaast op voorbereidingstijd (waaronder het uitwerken van opdrachten)

Data

De cursussen voor 2021 zitten vol. De eerstvolgende cursus start waarschijnlijk januari 2022. Wilt u op de hoogte blijven van het eventueel eerder starten van de cursus of u alvast inschrijven voor 2022? Stuur een mail naar: projectmangement@amsterdamumc.nl

De cursus wordt zonder verlies van kwaliteit op onderstaande data online via ZOOM gegeven. Dit  met ondersteuning van een digitale leeromgeving. Om de persoonlijke aandacht te waarborgen is de online groep niet groter dan 8 deelnemers.

De cursus kan eventueel ook op aanvraag worden verzorgd. Neem contact op met Trudie van Luijnen - Ligtvoet voor meer informatie over de aanvraag van cursusdata: projectmanagement@amsterdamumc.nl

Kosten 

€1.225,- voor UMC medewerkers (VUmc en AMC). AMC medewerkers kunnen zich via de knop: geen medewerker VUmc inschrijven. Kies voor betaling: stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training. Het bedrag wordt dan verrekend. €1.530,- voor VUmc klanten.

Deelnemers  

Online: maximaal 8
Offline: maximaal 12

Locatie 

Online via Zoom.

Aanmelding

Wilt u zich inschrijven voor de cursus? Stuur een e-mail met uw contactgegevens naar: projectmanagement@amsterdamumc.nl. We zullen contact opnemen voor een kort telefonisch intakegesprek.

Bewijs van deelname

Alle deelnemers ontvangen een bewijs van deelname (bvd), op voorwaarde dat zij minimaal vijf van de zes blokken actief hebben bijgewoond en alle praktijkopdrachten voor de deadline hebben uitgevoerd.

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

 

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Voorwaarden:

- De deelnemer heeft een project aan de start van de cursus.
- Voorafgaand aan de cursus vindt een intakegesprek plaats.

Meer informatie? Vraag het aan

Trudie van Luijnen - Ligtvoet

 1. In deze interactieve cursus leert u hoe u veranderingen en verbeteringen in de (kwaliteit van) zorg...
  Bekijk
 2. Wilt u grip krijgen op alle projecten bij uw organisatieonderdeel? Leer dan in deze aanvullende uw...
  Bekijk
 3. Wilt u beter worden in het managen van de risico’s rondom projecten? Bij VUmc Academie kunt u dit...
  Bekijk