Cursus Projectmanagement in de Zorg

Schrijf je nu in

Veel projecten in de zorg ondervinden vaak vertraging, worden ten onrechte stopgezet of bereiken onvoldoende resultaat. In de interactieve cursus Projectmanagement in de Zorg versterkt u uw rol als projectmanager en projectleider in de zorg. Zodat u een gedefinieerd eindproduct kunt opleveren die voldoet aan de eisen van tijd, budget en kwaliteit.

Ook beschikbaar als Incompany training

Als projectleider moet u een duidelijke visie voor ogen hebben en uw team kunnen inspireren om het projectdoel te behalen. Daarom leert u in deze cursus de benodigde projectmethodieken en communicatiestijlen toe te passen die echt werken, zodat u uw projecten beter leert beheersen met meer grip en overzicht.

Een gedegen voorbereiding voor de start is essentieel voor het succes van een project. Allereerst kan men zich afvragen of het project wel werkelijk nodig is en een valide reden heeft; hoe hoog is de prioriteit van het project binnen de organisatie, en wat zijn de opbrengsten?

Deze cursus behandelt behalve de fases van een project, ook de vaardigheden die nodig zijn om als projectleider plezierig en effectief samen te kunnen werken en biedt de mogelijkheid tot netwerken en het uitwisselen van ervaringen met medecursisten van Amsterdam UMC en andere zorginstellingen. We wisselen theorie af met praktische oefeningen. U brengt uw eigen project mee naar de cursus.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch

De volgende onderwerpen zijn in het  programma opgenomen:

 • De kernprincipes van projectmatig werken;
 • Projectfasering met de bijbehorende tools en templates;
 • Business case;
 • Projectteamrollen;
 • Verbinden en veranderen;
 • Communicatie;
 • Casuïstiek uit de praktijk;
 • Praktijkopdrachten.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor iedereen in de zorg die regelmatig in (organisatie-brede) projecten werkt en projecten beter wil leren beheersen.

Data

Di 9 april 2024
Di 23 april 2024
Di 14 mei 2024
Di 4 juni 2024
Di 18 juni 2024
Di 9 juli 2024

Duur 

Zes dagdelen, van 09.00 tot 13.00 uur. Reken daarnaast op voorbereidingstijd (waaronder het uitwerken van opdrachten).

Prijs

€ 1.411,00 voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 1.766,00 voor niet Amsterdam UMC medewerkers.

Deelnemers  

Minimaal 6, maximaal 12 deelnemers

Locatie 

De cursus wordt fysiek (op locatie) gegeven

Aanmelding

Wilt u zich inschrijven voor de cursus? Stuur een e-mail met uw contactgegevens naar: projectmanagement@amsterdamumc.nl. We zullen contact opnemen voor een kort telefonisch intakegesprek.

De cursus kan eventueel ook op aanvraag worden verzorgd. Neem contact op met Trudie van Luijnen - Ligtvoet voor meer informatie over de aanvraag van cursusdata: projectmanagement@amsterdamumc.nl

Bewijs van deelname

Alle deelnemers ontvangen een bewijs van deelname (bvd), op voorwaarde dat zij minimaal vijf van de zes blokken actief hebben bijgewoond en alle praktijkopdrachten voor de deadline hebben uitgevoerd.

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

 

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Voorwaarden:

- De deelnemer heeft een project aan de start van de cursus.
- Voorafgaand aan de cursus vindt een intakegesprek plaats.

Meer informatie? Vraag het aan

Trudie van Luijnen - Ligtvoet

 1. Wilt u grip krijgen op alle projecten bij uw organisatieonderdeel? Leer dan in deze aanvullende uw...
  Bekijk
 2. Wilt u beter worden in het managen van de risico’s rondom projecten? Bij VUmc Academie kunt u dit...
  Bekijk