Projectportfoliomanagement in de Zorg

Schrijf je nu in

Wilt u grip krijgen op alle projecten bij uw organisatieonderdeel? Leer dan in deze aanvullende training uw complete verzameling veranderingen tegelijkertijd en in samenhang te managen. Oftewel: maak kennis met ‘project portfolio management (PPM)’. Eén project managen is al een klus. Een projectenportfolio managen is een kunst.

Inschrijven

Ook beschikbaar als Incompany training

U leert op hoofdlijnen wat er komt kijken bij het besturen van, het beheersen van en het zich verantwoorden over een projectenportfolio. Tevens leert u ‘project portfolio management (PPM)’ stapsgewijs in te voeren. U krijgt de theorie en aan de hand van uw eigen projectenportfolio gaan we hiermee direct aan de slag.

Deze training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij en/of verantwoordelijk is voor het organiseren van meerdere, parallelle projecten, bijvoorbeeld: teamleiders, afdelingshoofden, managers, directeuren en bestuurders.

De training is aanvullend op onze cursussen Projectmanagement en Projectmatig werken, in die zin dat voor het volgen van deze training enige basiskennis van en ervaring met projecten wordt verondersteld.

De trainer, dhr. drs. John C.A. van Rouwendaal, is project- en portfoliomanager bij Amsterdam UMC, de VUmc Academie. Hij is ervaringsdeskundige, auteur en spreker op gebied van PPM en projectmanagement in de zorg.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

De volgende onderwerpen zijn in het programma opgenomen:

 • Wat is projectportfoliomanagement en waarom is het belangrijk?
 • Selecteren, prioriteren en overall plannen van projecten
 • Beheersen van een projectenportfolio
 • Organiseren van de ondersteunende processen
 • Implementatie van PPM (van introductie tot permanent verbeteren)
 • Reflectie op PPM in de eigen praktijk

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij en/of verantwoordelijk is voor het organiseren van meerdere, parallelle projecten, bijvoorbeeld: teamleiders, afdelingshoofden, managers, directeuren en bestuurders.

Duur 

4 uur van 09:00 - 13.00 uur

Deelnemers  

Minimaal 3, maximaal 8 deelnemers

Data

Deze training wordt alleen op verzoek gegeven aan groepen. Voor een offerte kunt u contact opnemen met ons team via: projectmanagement@amsterdamumc.nl.

Prijs 2024

€ 239,00 voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 297,00 voor niet-Amsterdam UMC medewerkers.

Locatie 

Medische Faculteit
(gebouw MF)
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

 

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Trudie van Luijnen - Ligtvoet

Ook interessant?

 1. Veel projecten in de zorg ondervinden vaak vertraging, worden ten onrechte stopgezet of bereiken In...
  Bekijk
 2. Wilt u beter worden in het managen van de risico’s rondom projecten? Bij Amsterdam UMC Academie u...
  Bekijk