Oncologie (Basiscursus)

Schrijf je nu in

Wil je kennismaken met de basiskennis rondom de oncologische patiënt? Dan is dit de scholing voor jou!

Deze basiscursus is voor verpleegkundigen (in opleiding) die kennis willen maken met de oncologische patiënt. Gedurende de cursus zal ingegaan worden op de basiskennis rondom de oncologische patiënt en komen het ontstaan van kanker, diagnostiek en de behandelprincipes aan bod. Tevens is er aandacht voor de verpleegkundige zorg rondom chemokuren.

 

Tijdens deze scholing worden de volgende EPA’s behandeld:
LZ-FO-3 Zorgdragen voor de oncologische zorgvrager met een oncologische aandoening in de diagnostische fase
LZ-FO-4 Zorgdragen voor de oncologische zorgvrager met een oncologische aandoening in de behandelfase (de algemene behandelprincipes)

Tevens zijn in het programma onderdelen van de leerlijnen: mijn verpleegkundig leiderschap, klinisch redeneren en ethiek opgenomen.

De 10-daagse scholing zal worden afgesloten met een digitale schriftelijke toetsing, welke ongeveer twee maanden na het volgen van de theorie zal worden afgenomen. Voor het ontvangen van een bewijs van deelname dient deze toetsing met minimaal een voldoende te worden afgesloten. Een herkansing is mogelijk.

Na de toetsing kan een CZO certificaat voor EPA LZ-FO-3 verkregen worden wanneer je in de praktijk je bevoegd/bekwaam gaat maken (op minimaal niveau 4) waarna deze je toevertrouwd kan worden.

Een CZO-certificaat kan alleen verkregen worden wanneer de eigen instelling CZO-erkend is of er een detacheringsverband aangegaan wordt met een CZO-erkend ziekenhuis voor de praktijkduur van de EPA. De volgende link geeft informatie over het behalen van Certificaten/bewijs van deelname via het CZO: Specifieke situaties | College Zorgopleidingen.

Inschrijfprocedure

De instelling waar je werkzaam bent reserveert een opleidingsplaats bij de Frontoffice. Als de opleidingsplaats is bevestigd wordt er door de Frontoffice een inschrijflink naar de leidinggevende gemaild. Inschrijven is alleen mogelijk via de inschrijflink.

Doelgroep

Voor verpleegkundigen (in opleiding) die meer kennis willen van de oncologische patiënt in het algemeen.

Duur

Theorie:  10 lesdagen (exclusief de toetsing) met 41 uur zelfstudie, verdeeld over 2 weken.

Daarnaast kant in de praktijk EPA LZ-FO-3 toevertrouwd worden. De duur hiervan wordt vastgesteld in overleg met de praktijkopleider van de eigen instelling.

Data

De opleiding start twee maal per jaar in maart en november (de introductiedag vindt plaats een maand voor de start) en wordt verzorgd door de Amstel Academie.

Deelnemers

Per opleiding is het maximum aantal studenten gesteld op 25. De definitieve inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Zij die niet geplaatst kunnen worden, komen op een reservelijst. Indien bij start van de opleiding de student niet geplaatst kan worden, wordt het overgemaakte bedrag gerestitueerd.

Vrijstellingen

Op grond van eerder verworven competenties kan een student in aanmerking komen voor vrijstelling van een deel van de opleiding. Hiertoe dient hij/zij voor de start van de opleiding, schriftelijk een verzoek in bij de opleider Oncologie, vergezeld van bewijsstukken. De vraag wordt beoordeeld door het hoofd van de sectie in samenspraak met de opleider en het hoofd van de eigen afdeling, waarna de student schriftelijk antwoord ontvangt. 

Kosten

Kijk voor de kosten van deze opleiding en losse lesdagen op de pagina Prijslijsten Amstel Academie.

Plaats

Amstel Academie 
Medische Faculteit 
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Informatie

Meer informatie over deze bijscholing kunt u verkrijgen bij  Lisanne de Boer-Kuijpers

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor deze opleiding, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van de Amstel Academie. Je vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Lisanne de Boer - Kuijpers

Ook interessant?

  1. LZ-FO-5: Zorgdragen voor een hemato-oncologische zorgvrager of kind met een hemato-oncologische met...
    Bekijk
  2. De oncologieverpleegkundige heeft de zorg voor de patiënt met een oncologische aandoening en is in...
    Bekijk