Opleiding Zorgadministratie (hbo bachelor-niveau)

De eerste modules van de herontwikkelde opleiding Zorgadministratie (hbo bachelor-niveau) zijn gestart in mei 2022. Het is ook mogelijk om u in te schrijven voor één of meer losse modules. Wij werken bij deze herontwikkeling samen met de NFU, NVZ, hoofden Zorgadministratie, docenten, oud deelnemers en andere relevante stakeholders.

Als u op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen of als u zich wilt inschrijven, stuur een mail naar: healthinformationmanagement@amsterdamumc.nl.

De vraag naar zorg groeit en de zorg zelf wordt steeds complexer. Ook binnen de zorgadministratie volgen de ontwikkelingen zich in razend tempo op zoals bijvoorbeeld digitalisering, eHealth, data gedreven zorg en horizontaal toezicht.

Bestond tot een aantal jaren geleden het werk van de zorgadministrateur vooral nog uit administrerende en registrerende taken, nu zijn de kerntaken veelal gericht op het managen van het zorgadministratieve proces. Hiervoor zijn andere competenties nodig en wordt een uitgebreidere, inhoudelijkere vakkennis van de zorgadministrateur verlangd.

Om te zorgen dat de opleiding Zorgadministratie (hbo bachelor-niveau) nóg beter aansluit op deze snel op elkaar volgende ontwikkelingen en de veranderende kerntaken van een zorgadministrateur, zijn wij gestart met de actualisatie van deze opleiding.

Hoe ziet het Curriculum eruit?

Het curriculum van deze nieuwe opleiding zal uit tien verschillende modules bestaan. De modules vormen samen de opleiding Zorgadministratie (hbo bachelor-niveau) maar iedere module kan ook “los” gevolgd worden.

De opleiding is nog volop in ontwikkeling. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en kunt u lezen door op onderstaande knop te klikken.

Overzicht modules en lesdagen

Onderwijsvorm

De nieuwe opleiding zal uit blended onderwijs bestaan, dat wil zeggen een combinatie van online onderwijs en contactdagen bij VUmc Academie.

Data

De eerste modules van de opleiding Zorgadministratie (hbo bachelor-niveau) zijn gestart in mei 2022. De datum voor de tweede lichting van de tweejarige opleiding Zorgadministratie volgt zo snel mogelijk.

Wilt u zich opgeven voor een losse module? Dit kan nu voor Module 5 Informatievoorziening. De lesdagen zijn op 20 januari, 10 februari en 17 maart 2023. Onder aan deze pagina kunt u terug lezen hoe u dit kunt doen.

Prijs

De prijs kunt u hier terug vinden.
De prijs van Module 5 Informatievoorziening is 1613 euro.


Studiebelasting

Ongeveer 16-20 uur per week.

Locatie

De lessen vinden één keer per maand fysiek plaats op locatie (zie onder) en de voorbereiding via de digitale leeromgeving (Moodle).

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam   

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in de opleiding Zorgadministratie (hbo bachelor-niveau)en of in het volgen van een losse module? Stuur dan een e-mail naar: healthinformationmanagement@amsterdamumc.nl. Vermeld hierbij de volgende gegevens:

- voor- en achternaam;
- functie;
- naam van organisatie waarvoor je werkzaam bent;
- telefoonnummer;
- CV

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie.

Meer informatie? Vraag het aan

Gerda Blom