Opleiding Zorgadministratie (hbo-niveau)

De ontwikkelingen binnen de Zorgadministratie gaan in een razend tempo. De werkzaamheden van de zorgadministrateur veranderen hierdoor. De kerntaken van de zorgadministrateur zijn van administrerende en registrerende taken ontwikkeld tot het managen van het zorgadministratieve proces. Dit vraagt andere competenties en om uitgebreide inhoudelijke vakkennis van de zorgadministrateur.

Het managen van het zorgadministratieve proces vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Dat brengen de landelijke experts uit het werkveld je bij tijdens de opleiding Zorgadministratie.

Met casuïstiek uit de dagelijkse praktijk zullen de experts onder meer de ontwikkelingen binnen de zorgadministratie aan bod laten komen.

In samenwerking met landelijke experts uit UMC’s, ziekenhuizen, ggz-aanbieders, thuiszorg en de brancheorganisaties NFU en NVZ is een actueel programma op hbo-niveau tot stand gekomen, bestaand uit tien modules. De modules zijn veelal ook als losse cursus te volgen. Ideaal voor de zorgadministrateur die op zoek is naar meer kennis en verdieping over een specifiek onderwerp!

De modules in de opleiding bestaan uit twee of drie fysieke lesdagen en één online lesdag. Tijdens de online lesdagen worden de deelnemers begeleid bij het praktijkgerichte onderzoek (module 2) waar zij de opleiding uiteindelijk mee afronden. Deelnemers komen doorgaans één keer per maand fysiek samen. 

Overzicht modules

* Modules zijn als losse cursus te volgen

Overzicht modules en lesdagen

Doelgroep

Voor medewerkers werkzaam op de afdeling zorgadministratie van een zorgaanbieder of medewerkers werkzaam bij een zorgaanbieder en die zich willen professionaliseren op het vakgebied van zorgadministratie.

Duur

2 jaar; 23 fysieke lesdagen verspreid over 10 modules.

Prijs

Tarieven per module

Studiebelasting

Ongeveer 16-20 uur per lesdag.

Locatie

Amsterdam UMC
Medische Faculteit VU
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam   

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in de opleiding Zorgadministratie (hbo bachelor-niveau) of in het volgen van een losse module? Stuur dan een e-mail naar: healthinformationmanagement@amsterdamumc.nl. Vermeld hierbij de volgende gegevens:

- voor- en achternaam;
- huidige functie;
- naam van organisatie waarvoor je werkzaam bent;
- telefoonnummer;

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor deze opleiding, dan ga je akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. Je vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan:

Demi Tuijp of Gerda Blom