Scholing Sikkelcelverpleegkundige

Ben jij als verpleegkundige werkzaam op een afdeling hematologie, interne geneeskunde, kindergeneeskunde, SEH of als praktijkondersteuner in de huisartspraktijk? Heb je de ambitie om je verder te specialiseren en een cruciale rol te spelen in de zorg voor patiënten met sikkelcelziekte? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Wat houdt de opleiding in?

Sikkelcelziekte is een erfelijke bloedziekte die vooral voorkomt bij mensen van Afrikaanse afkomst en uit regio's waar malaria voorkomt. In Nederland komt deze ziekte steeds vaker voor. De zorg voor patiënten met sikkelcelziekte wordt steeds complexer en vraagt om specifieke expertise die verder gaat dan de basiskennis. Als sikkelcelverpleegkundige speel je een centrale rol in het bieden van hoogwaardige zorg aan deze patiënten.

Tijdens deze scholing leer je hoe je de zorg voor patiënten met sikkelcelziekte kunt coördineren, voorlichting kunt geven en preventieve zorg kunt bieden. Ook ontwikkel je vaardigheden om collega’s te coachen en ben je een belangrijke schakel bij het oplossen van complexe zorgvraagstukken rondom sikkelcelziekte.

Wat biedt de opleiding?

  • Specialistische kennis en vaardigheden in de zorg voor sikkelcelziekte
  • Coaching en begeleiding van collega’s in de praktijk
  • Een centraal aanspreekpunt worden voor complexe casuïstiek
  • Een landelijk netwerk voor sikkelcelverpleegkundigen
  • Officiële accreditatie door het kwaliteitsregister V&V

Doelgroep

Verpleegkundigen mbo en hbo.

Duur

De scholing start één keer per jaar in mei en bestaat uit zes lesdagen.

Data

12 en 13 mei, 16 en 17 juni, 8 en 9 september 2025

Prijs 2025

€ 1.348 voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 1.618 voor niet-Amsterdam UMC medewerkers.

Inschrijving en betaling

Na inschrijving ontvangt u een factuur, die uiterlijk 30 dagen na ontvangst moet zijn voldaan.

Voor deze scholing is het maximum aantal studenten gesteld op 25. Bij meer dan 30 inschrijvingen, starten er 2 groepen. De definitieve inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Indien u niet bent geplaatst komt u op een reservelijst te staan. Indien bij start van de opleiding de student niet geplaatst kan worden, wordt het overgemaakte bedrag gerestitueerd.

Accreditatie

Deze scholing is geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V&V.  Na afronding van de opleiding worden de behaalde punten automatisch toegekend.

Locatie

Amsterdam UMC Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Helpdesk

Heeb je een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor deze opleiding, dan ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Amsterdam UMC Academie. Je vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Annette de Jong

Ook interessant?

  1. Ben je werkzaam als dialyseverpleegkundige en wil je je verder specialiseren in vaattoegang? Dan is...
    Bekijk