Dialyse Vaattoegangverpleegkundige

Ben je werkzaam als dialyseverpleegkundige en wil je je verder specialiseren in vaattoegang? Dan is de opleiding Vaattoegangverpleegkundige iets voor jou. Deze opleiding is bedoeld voor dialyseverpleegkundigen die zich willen specialiseren in vaattoegang voor dialysepatiënten.

De vaattoegangszorg is de afgelopen jaren meer en meer complex geworden en vraagt om extra expertise buiten de bestaande basiskennis. Coördinatie van de vaattoegangzorg vanaf het moment dat de patiënt start met dialyse is heel belangrijk en een belangrijke taak van de vaatoegangverpleegkundige.  Zij maakt het gevoerde beleid ten aanzien van de vaattoegang inzichtelijk. Zij coacht collega’s en is aanspreekpunt voor collega’s bij problemen.

Tijdens de opleiding leer je de verpleegkundige zorg voor de vaattoegang te coördineren en te realiseren. Belangrijk onderdeel van de opleiding is het verbeteren van de kwaliteitszorg voor de vaattoegang op micro-, meso-, en macro niveau. 

De opleiding Vaattoegangverpleegkundige kent de volgende leereenheden:

 • Verpleegkundige aspecten vaattoegang
 • Verdieping van de vaattoegang
 • Onderzoek participatie, Research en EBP

Klik hier voor het lesdagenoverzicht.

Inschrijfprocedure

De instelling waar je werkzaam bent reserveert een opleidingsplaats bij de Frontoffice. Als de opleidingsplaats is bevestigd wordt door de Frontoffice een inschrijflink naar de leidinggevende gemaild. Inschrijven is alleen mogelijk via de inschrijflink.

Start en duur

De opleiding start één keer per jaar, in september en duurt 10 maanden, waarvan 16 lesdagen.

Accreditatie

Deze opleiding is geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V&V.  Na afronding van de opleiding worden de behaalde punten automatisch toegekend.

Kosten & offerte losse lesdagen

Kijk voor de kosten van deze opleiding en losse lesdagen op de pagina Prijslijsten Amstel Academie. Voor het volgen van losse leereenheden maken wij desgewenst een offerte op. Een offerteverzoek kun je vrijblijvend aanvragen bij Karin Jonker: k.jonker@amsterdamumc.nl.

Bijzonderheden

Het is mogelijk om losse leereenheden of leeractiviteiten als bijscholing te volgen.

Bevestiging van aanmelding en betaling

Na sluiting van de aanmeldingstermijn krijgt de student een bevestiging van deelname toegestuurd. De instelling ontvangt een factuur, die uiterlijk 30 dagen na ontvangst moet zijn voldaan.
Per opleiding is het maximum aantal studenten gesteld op 25. Bij meer dan 30 inschrijvingen, starten er 2 groepen. De definitieve inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Wordt de student niet geplaatst dan komt deze op een reservelijst. Indien bij start van de opleiding de student niet geplaatst kan worden, wordt het overgemaakte bedrag gerestitueerd.

Vrijstellingen

Op grond van een eerder verworven competenties kan een student in aanmerking komen voor vrijstelling van een deel van de opleiding. Hiertoe dient hij/zij, voor de start van de opleiding, schriftelijk een verzoek in bij de opleider, vergezeld van bewijsstukken. De vraag wordt beoordeeld door het hoofd van de sectie in samenspraak met de opleider en het hoofd van de afdeling, waarna de student schriftelijk antwoord ontvangt.

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor deze opleiding, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van de Amstel Academie. Je vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Annette de Jong

Wellicht ook interessant?

 1. De opleiding tot dialyseverpleegkundige is erop gericht om (hoog) gespecialiseerde zorg te kunnen...
  Bekijk
 2. Opleiding

  Dialyse-assistent

  De opleiding tot dialyse-assistent is geschikt voor een verzorgende IG, ziekenverzorgende, of die...
  Bekijk